Régi kedvencem ez az étel, nem telhet el húsvét nélküle. Az eredeti recept Anyukámtól van, melyen kicsit módosítottam, hogy megfeleljen a Gasztrozseni előírásoknak. Fogyaszthatod reggelire pirítóssal, vagy a sonka mellé. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az eredeti recepthez majonéz is kell. Én ezt elhagytam, így megspóroltam legalább a kalória mennyiség felét.
Sárgaborsó krémleves
A sárgaborsót vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon nem. Köztes állapot szerintem nem létezik. Nekem semmi negatívum nem kapcsolódik ehhez a növényhez, sőt gyerekkoromban is nagyon szerettem és azóta is nagy kedvencem. Ennek a krémlevesnek az a különlegessége, hogy nem hagyományos módon készül, nem tartalmaz zsiradékot és a natúrjoghurttól nem lesz túl tömény.
Brokkoli krémleves
Cukkini krémleves
A múlt héten nagyon örültem, hogy sikerült kapnom friss zsenge cukkinit, ezért újra ellátogattam a beszerzőhelyre, hátha kapok. És szerencsém volt. Úgyhogy most végre megcsinálhattam, a már rég áhított cukkini krémlevet, hiszen múlt héten a cukkini lepény iránti vágy nagyobb volt, és kiütötte a nyeregből.
Csirkés cézár saláta
Szeretem a salátákat, főleg azokat, amelyekben hús is van, hiszen úgy már nem csak a vitamin és a rost szükségletünk kerül kielégítésre, hanem a fehérje is, és garantáltan jól is lakunk vele. Ezt a salátát nagyon sok változatban elkészítheted, csirkehús helyett használhatsz akár tonhal konzervet is, de tehetsz bele főtt tojást.
Túrós csusza
Ez a közkedvelt étel nálunk szinte heti vendég a konyhában. Finomsága szerintem az egyszerűségében rejlik. Nem csak köretként kiváló, például harcsapaprikás mellé, de önmagában is isteni. Azt tapasztaltam, hogy sok helyen sima túrós tésztát szolgálnak fel csusza gyanánt, ami felháborító. De ez a recept garantáltan a kedvenced lesz.
Legutóbbi hozzászólások