Talán emlékszel még, hogy zadari beszámolóm során említettem, hogy nagyszerű élmény volt a helyi halpiac, ahol sokféle halat vásároltunk. Többek között tonhalat is vettünk, amely most előkerült a fagyasztóból, és a grillen végezte.
Rozsos vekni
A szívem csücske a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér. Szeretném elérni azt, hogy tökéletes állagú „barna” kenyeret tudjak készíteni. Ez a kenyér már közelít hozzá, bár még nem 100%-osan teljes kiőrlésű. Viszont ha nem rajongsz a teljes kiőrlésű kenyerekért, de azért barátkoznál vele érdemes kipróbálnod, mert nagyon kellemes ízű, és nem túl tömör állagú.
[Tovább olvasom…]
Burgonyás cipó
Ez a kenyér nem úgy készült el, ahogy terveztem. Ugyanis a kenyérsütő gép a dagasztás közben elkezdett füstölni, és úgy néz ki, hogy végleg bedobta a törölközőt. A hozzávalók egyik fele már tészta formában volt, de a másik fele még különálló egységekben. Na ilyenkor mi a teendő?
[Tovább olvasom…]
Burgonya krémleves
Ezt a receptet egy budakeszi étteremben fogyasztott burgonya krémleves ihlette. A leves állaga kellemes volt, viszont számomra nagyon hiányoztak a fűszerek, nem volt kellően ízes. Ezért elhatároztam, hogy elkészítem úgy a burgonya krémlevest, ahogy szerintem a legfinomabb.
[Tovább olvasom…]
Rántott süllő diós bundában, pirított magvas burgonyapürével
Bár én nem vagyok híve a rántott ételeknek, a környezetemben élők és nagyon sok embertársam igen. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy ha már ennyire sokan kedvelitek ezeket a rántott dolgokat, megpróbálom a lehető legegészségesebb verzióban elkészíteni, úgy, hogy az íze megmaradjon olyannak, ahogy szeretitek. Próbáljátok csak ki, nem fogjátok megbánni!
Legutóbbi hozzászólások