Gyermekkorom egyik kedvenc édessége. Sokszor készítette Anyukám főként, amikor túl sok tojás volt. Nagyon egyszerű elkészíteni, így már én is megtanultam nagyon hamar. Viszont valahogy az évek alatt feledésbe merült, amíg nem régen egy sütis csoportban valaki fel nem tette a frissen készített madártejéről a képet. Rögtön kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem. Emlékeim szerint kicsit édes volt, amit gyermekkoromban készítettünk, ezért én most kevesebb cukorral készítettem. Így a gyermekeim is boldogan falták.
Rakott krumpli újragondolva
Paprikás krumpli, a házias ízek kedvelőinek
Íme egy klasszikus recept, mely nem hiányozhat egyetlen háziasszony konyhájából sem. Már csak azért sem, mert hipergyorsan elkészül, nagyon laktató és nem igényel különösebben komoly gasztronómiai tudást. Az én paprikás krumplim abban különbözik a hagyományos receptektől, hogy olívaolajjal készül és van benne főtt tojás is.
Sonkás-gombás rántotta, a reggeli energiabomba
Ahogy azt már korábban is említettem a tartalmas reggeli nagyon fontos. Ne indulj korgó gyomorral dolgozni vagy suliba, hidd el az agyad sem fog megfelelően működni, hiszen mindaddig, míg nem eszel valamit, a gondolatid nagy részét az fogja kitölteni, hogy mikor ehetsz végre. Ilyenkor szokott az történni, hogy már annyira éhes vagy, össze-vissza fogsz enni mindenféle magas szénhidrát tartalmú kalóriabombát.
Rakott krumpli, a takarékos vacsora
A legfinomabb magyar ízkompozíció, a lecsó
Annyira jó, hogy itt a nyár és lassan tele lesznek a kertek és a zöldségesek, a finomabbnál finomabb hazai paprikákkal és paradicsomokkal. Olyan jó mikor a sok télen kapható vízízű zöldség helyett, zamatos zöldségek kerülnek a tányérunkra.Ez az étel azért jó mert gyorsan és könnyen elkészíthető, finom, tápláló, de mégsem kalória bomba, legalábbis az én verziómban biztosan nem.
[Tovább olvasom…]
Tavaszi ízek a konyhában, avagy a tojásos nokedli
Sonkás-snidlinges töltött tojás
Mindjárt itt a húsvét. Számomra a húsvét fogalma párosul a sonkával, a tojással és a friss zöld fűszerekkel. Ennek jegyében ezen a héten olyan ételek receptjét osztom meg Veled, amelyet az én családomban szinte hagyomány elkészíteni húsvétkor. Kezdetnek itt egy egyszerű, ám de annál finomabb recept. A töltött tojást vagy kaszinó tojást biztosan ismered.
Legutóbbi hozzászólások