Nem tudom megunni a pulykacombot. Olyan sokféleképpen elkészíthető. Biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az utolsó recept, amit pulykacomb témában olvashatsz tőlem. A legjobb elkészítési módja egyben sütni, hiszen attól, hogy a csont benne van, egészen más íze lesz, mintha filéként készítenéd.
Természetesen, ha a csirkecombot jobban kedveled, akkor ugyanígy készíthetsz azt is zöldségágyon. Minél többféle zöldség kerül a hús alá, annál ízletesebb lesz az étel.
Hozzávalók:
- 2 db pulyka alsó comb
- 1 gerezd fokhagyma combonként
- 1 evőkanál olívaolaj combonként
- 2-3 csipetnyi kakukkfű combonként
- 5-6 tekerés színes bors combonként
- só
Hozzávalók a zöldségágyhoz:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 db közepes burgonya (a kifli burgonya kiváló ehhez az ételhez, mivel nem esik szét)
- 2-3 db közepes sárgarépa
- 4-5 tekerés színes bors
- 2-3 csipetnyi kakukkfű
- 1/2 kávéskanál só
A sütőt melegítsd elő 220 C fokra.
A pulykacombot miután megmostad, és átvizsgáltad, hogy nincs e rajta toll, dörzsöld be a sóval. A fokhagymákat vágd fel vékony szeletekre, majd a combokat, közel a csonthoz késsel bökd meg annyi helyen, hogy a felszeletelt fokhagymákat a lyukakba bele tudd tenni. Minden lyukba egy szelet fokhagyma kerüljön.
A zöldség ágyhoz darabold fel a zöldségeket. A hagymát szeld fel vékony szeletekre, ez kerüljön a tepsi aljára. A burgonyát héjastól mosd át alaposan, kockázd fel és szórd a hagymára. A sárgarépát mosd meg és pucold meg, darabold fel nagyjából akkora darabokra minta burgonyát, és szórd a burgonya tetejére. Kicsit sózd és borsozd meg a zöldségeket, és szórd meg őket a kakukkfűvel.
Erre a zöldségágyra kerülnek rá a pulykacombok. A combokat, miután ráhelyezted a zöldségekre, öntsd le az olívaolajjal, majd szórd meg a borssal és a kakukkfűvel. Mivel a pulykából víz és zsír is fog távozni a sülés során, a zöldségek alá nem szükséges zsiradékot tenned.
A tepsit fedd le alufóliával, és mehet is a sütőbe. Körülbelül 1 óra alatt átsül.
Ha letelt az 1 óra vedd le a fóliát és pirítsd meg pulykacombokat. Fordítsd is meg, hogy minden oldalról szépen megpiruljanak.
Egyszerűen elkészíthető étel, amely magában foglalja a köretet is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
pintér Éva mondta
Köszönöm a zöldséges pulykacombot, jól hangzik, meg is csinálom
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog.
Hódossyné Kata mondta
Kedves Dia !
Én is kipróbálom a zöldséges pulykacomb receptedet,
egyszerű, és nagyszerű , mint a többi recepted. Gratulálok ! Üdvözlettel:Kata
Gasztrozseni mondta
Kedves Kata,
Köszönöm a kedvességed! Bízom benne, hogy ízleni fog.
Pallér Gabriella mondta
Kedves Dia!
Már nagyon sok recepttel leptél meg.Ez a pulykacomb, zöldségágyon, nagyon jól hangzik.Meg fogom csinálni,amikor jönnek a gyerekeim.
Gratulálok.!
Üdvözlettel Gabriella
Gasztrozseni mondta
Kedves Gabriella,
Bízom benne, hogy elnyeri az egész család tetszését!
Pogastnik Marika mondta
Nekem jolsikerult a pulyka2ora suleskellet
Mari ka
Erzsi mondta
Kedves Dia!
Elkészitettem a receptet és nagyon finom lett köszönöm neked Erzsi
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Andi mondta
Kedves Dia!
Olvasom, hogy a pulykacomb egy óra alatt megsül. Egyszer egy órát szántam a sütésre – egy recept alapján – és bizony kellemetlen helyzetbe kerültem a vendégeim előtt, mert közel nem sűlt meg. Gondolom, ezt tapasztalatból írtad, akkor én nem csináltam valamit jól.Mi lehet az oka, hogy neked megsül nekem pedig még jó fél-háromngyed órát is elbírt volna?
Gasztrozseni mondta
Kedves Andi,
Függ attól is, hogy mekkora a pulykacomb, illetve attól, hogy lefedted-e sütés közben, mert akkor lesz finom omlós, és akkor sül át tökéletesen, ha a pulykacomb meg tud párolódni, megfelelő hőmérsékleten. Mivel a spékelés során több helyen is be szoktam vágni, az is biztosan számít.