Már olyan régóta készülök rá, hogy készítsek töltött káposztát, de valahogy eddig még nem jött össze. Most azonban véghez vittem a küldetést és megcsináltam. Természetesen, ahogy már megszokhattad tőlem ez is egészséges verzióban készült és abszolút sikert aratott, mert az íz nem a zsír mennyiségén múlik.
[Tovább olvasom…]
Lecsó kölessel
Bár nem kifejezetten van most szezonja a lecsónak, mégis azt készítettem. Vágytam egy igazi, hamisítatlan nyári ízre, ebben a szürke, borongós télben. Szerencsére kaptam mindent, amire szükségem volt, sőt a kezembe akadt hántolt, konyhakész köles, főzhető tasakban. Hát ezt ki kellett próbálnom!
[Tovább olvasom…]
Halászlé
Az egyik kedvenc ételem. Az év bármely szakában az asztalra kerülhet. Mi nyáron szabad tűzön, bográcsban készítjük, ettől még ízletesebb. Egy halászlé akkor a legfinomabb, ha minél többféle halból készül. A másik nagyon fontos dolog a halászlé készítés során, az alaplé. Ez adja meg a leves ízét és sűrűségét.
[Tovább olvasom…]
Házi tyúkhúsleves
Ez az az étel, amely egyszerűnek tűnik, mégis igazán nehéz ízletesen elkészíteni. Ehhez az ételhez fel kell nőni. Rengeteg recept létezik, biztosan Neked is megvan a tuti recepted, melyet még anyukádtól, vagy nagymamádtól tanultál. Én most a mi családi receptünket szeretném megosztani veled.
[Tovább olvasom…]
Harcsa bundában
Ismered az álláspontom a rántott ételekről. Sosem favorizáltam őket. Azonban a környezetemben élők szeretik, ezért néha muszáj engednem a nyomásnak. Ami nem feltétlenül baj, hiszen így megtalálom a módját annak, hogy lehet egy ilyen ételt elkészíteni egészségesebb formában.
[Tovább olvasom…]
Hortobágyi húsos palacsinta
Megoszlanak a vélemények arról, hogy mely ország találmánya a palacsinta, hiszen Magyarországon kívül, még jó néhány országban csábítanak azzal, hogy kóstold meg a helyi tradicionális palacsinta különlegességüket. Az biztos, a hortobágyi húsos palacsintát mi alkottuk meg.
[Tovább olvasom…]
Lecsós szelet Gasztrozseni módra
Neked milyen emlékeid vannak a lecsós szeletről? Az emberek többsége általában a zsíros, paprikás-paradicsomos, rántásos szószban úszkáló disznóhúsra asszociál. Ahogy emlékszem nálunk is így készítették a menzán. Hát nem ez volt a kedvencem. De lehet ezt másként is. Íme a bizonyíték.
[Tovább olvasom…]
Harcsa steak, nyári salátával
Ez a könnyű nyári íz kompozíció Téged is levesz a lábadról, ha megkóstolod. Bár nem sok helyen lehet kapni magyar szürkeharcsát, ha hozzájutsz, ne hagyd ki. Finom, tömör, szálkamentes húsa nagyon ízletes és sokféleképpen elkészíthető. Tudtad, hogy a harcsa a legnagyobbra növő hazai halfajta? Közel 3 méteresre és 100 kilósra is megnőhet, minden nagyobb állóvizünkben és folyónkban megtalálható!
Ha mégsem sikerül harcsát beszerezned, bármilyen tömör húsú hal megteszi. Ilyen a márna vagy az amúr, bár ezek már meglehetősen szálkásak. De tengeri halból is készítheted, például lazacból, kardhalból. [Tovább olvasom…]
Sült túrógombóc
Lassan szakácskönyvet adhatok ki a túró gombócról, annyi félét készítettem már. Imádom a túrót, úgyhogy a túró gombócot sem tudom megunni. Mindig akad olyan íz variáció, amit előtte még nem próbáltam. A túró nagyon egészséges, alacsony a zsírtartalma, tele van fehérjével, kálciummal, foszforral. Kiválóan beilleszthető a fogyókúrás étrendbe.
Legutóbbi hozzászólások