A cukkinis lecsómat már ismerheted, és bízom benne, hogy már ki is próbáltad. Most azonban kicsit újítottam, ha már ilyen nagyszerű formájú cukkinihez sikerült jutnom, miért ne dobhatnám fel vele a lecsót is.
[Tovább olvasom…]
Kakas pörkölt, ahogy mi szeretjük
Egy igazi hamisítatlan magyar étel. Sokan sokféleképpen készítik, ízesítik, fűszerezik, de a legfontosabb alapanyag mindegyikben megegyezik, mégpedig a kakas hús. Ha a hús nem jó minőségű, akkor a legjobb fűszerek sem tudják létrehozni azt az ízt, amit szeretnél.
[Tovább olvasom…]
Gundel palacsinta Gasztrozseni módra
Kedvem támadt egy finom Gundel palacsintához. Már nekiláttam volna a tészta bekeveréséhez, amikor kinyitottam a hűtőt és szembesültem vele, hogy nincs tej. Először azt gondoltam, hogy ugrott a palacsinta, aztán arra gondoltam, hogy kipróbálom csak ásványvízzel a tej helyett. És egészen meglepődtem, ugyanis nagyon jó, ruganyos állagú tésztát kaptam.
[Tovább olvasom…]
Vörösboros marhapörkölt, rizsliztes galuskával
Most a magyaros ízek kedvelőinek szeretnék kedvezni kicsit. Ez egy igazán hagyományos magyar étel. Szerintem ahány ház annyi szokás lehetséges az elkészítés tekintetében. Ami biztos, hogy a paprika és a hagyma nagyon fontos összetevői a pörköltnek. Bár lehet, hogy a hús lassan fő meg, mégsem kell folyamatosan ott állni a tűzhely mellett amíg elkészül.
[Tovább olvasom…]
Rakott palacsinta
Túrós, lekváros, kakaós, fahéjas, diós. Miért kellene választanod? A rakott palacsinta pont arra jó, hogy mindenféle íz legyen benne, én nagyon szeretem együtt ezeket az ízeket. Már nagyon régen készítettem, és jó volt nosztalgiázni. A tésztát rizslisztből csináltam, ami így gluténmentes.
[Tovább olvasom…]
Túrógombóc eperszósszal
Ez az az étel, amiből ahány félét készítek, mindet megosztom veled. Most éppen arra gondoltam, hogy milyen jól esne egy kis tavaszi gyümölcs, mondjuk egy kis eper. Természetesen nem a külföldről behozott, gyanúsan nagy méretű, agyon locsolt, ízetlen eperre gondoltam, hanem a zamatos, magyar eperre.
[Tovább olvasom…]
Harcsapaprikás vargányagombával
A harcsapaprikás nagy kedvencem. Ezért is örültem különösen, amikor két héttel ezelőtt a Balatonon fogtunk egy méretes szürkeharcsát. Ez a vargányagombás verzió egy kósza gondolat volt, de megérte megvalósítani, ugyanis sokadszorra bebizonyosodott, hogy a hal és a gomba kiválóan illik egymáshoz, kiváltképp egy ilyen nemes gombafajta.
[Tovább olvasom…]
Vadas pulyka
Imádom a vadast, leginkább marhahúsból, de most csak úgy a nap közepén eszembe ötlött, hogy szívesen ennék. Idő hiányában úgy döntöttem, nem marhából készítem, hiszen pácolás nélkül, lassabban készülne el, így kipróbáltam pulykahúsból. Meg kell mondjam, így is nagyon finom lett.
[Tovább olvasom…]
Grillezett harcsa
Egy tipikusan Magyarországon őshonos halfajjal szeretnélek megismertetni. Főleg folyóvizekben él, de tavakban is boldogan lubickol. Hatalmas példányaikról legendák terjednek. Figyelem! Ne téveszd össze a most mindenhol tonnaszámra kapható cápaharcsával, más néven pangasiussal.
[Tovább olvasom…]
Rácponty
Ez egy igazán magyaros étel, hazai halból. Sajnos a Magyarországon őshonos halfajoknak alacsonyabb a népszerűségük, mint a tengeri halaknak, amit nem is értek, pedig akár frissen is megveheted, szemben a fagyasztott tengeri halak többségével. A fagyasztott tengeri halak olykor rossz minőségűek és bizonyos tengerekből fogott halak nehézfém és egyéb egészségre káros szennyeződéseket tartalmazhatnak. Az édesvízi halak nagyon egészséges tápláléknak számítanak. Mindenesetre feltett szándékom megszerettetni Veled kis hazánk halait.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások