Ezt a receptet egy budakeszi étteremben fogyasztott burgonya krémleves ihlette. A leves állaga kellemes volt, viszont számomra nagyon hiányoztak a fűszerek, nem volt kellően ízes. Ezért elhatároztam, hogy elkészítem úgy a burgonya krémlevest, ahogy szerintem a legfinomabb.
[Tovább olvasom…]
Zöldfűszeres sajtfánk
Ki mondta, hogy a fánk csak édes lehet? Én gondolok azokra is, akik nem édesszájúak, vagy szimplán csak a sok édesség okozta csömörtől, valami sósra vágynak. És ki mondta, hogy a fánk csak kelt tésztából lehet?
[Tovább olvasom…]
Joghurtos-gyömbéres pulykamell, mozzarellás nyári salátával
Lassan vége a nyárnak, de ne hagyd elillanni a pillanatot! Használd ki a meleg, napsütéses napokat és menj ki a szabadba. A gyümölcsök, zöldségek sem fognak már sokáig ilyen frissen és üdén a rendelkezésedre állni (kivéve az import árut), ezért egyél belőlük annyit, amennyit csak tudsz. Ez a menü megállja a helyét, ha gyorsan szeretnél, finomat készíteni.
[Tovább olvasom…]
Harcsa steak, nyári salátával
Ez a könnyű nyári íz kompozíció Téged is levesz a lábadról, ha megkóstolod. Bár nem sok helyen lehet kapni magyar szürkeharcsát, ha hozzájutsz, ne hagyd ki. Finom, tömör, szálkamentes húsa nagyon ízletes és sokféleképpen elkészíthető. Tudtad, hogy a harcsa a legnagyobbra növő hazai halfajta? Közel 3 méteresre és 100 kilósra is megnőhet, minden nagyobb állóvizünkben és folyónkban megtalálható!
Ha mégsem sikerül harcsát beszerezned, bármilyen tömör húsú hal megteszi. Ilyen a márna vagy az amúr, bár ezek már meglehetősen szálkásak. De tengeri halból is készítheted, például lazacból, kardhalból. [Tovább olvasom…]
Spenótos–csirkés lasagne
A nagy sikerre való tekintettel, itt egy újabb lasagne recept. Bizton állíthatom, hogy bár a férfiak elsöprő többsége nem rajong a spenótért, ebben a változatban, ők is szívesen fogyasztják. Természetesen ennél a receptnél is ügyeltem arra, hogy annak ellenére, hogy tészta, a lehető legkevesebb kalóriát tartalmazza.
Olasz paradicsomleves
Egy könnyed olaszos fűszerezésű étel, mely egyszerű, gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis megvan az a varázsereje, hogy képzeletben elrepít egy kellemes olasz tengerpartra, nyarat csempészve a pillanatba. Kóstold meg, a paradicsomleves ezen különleges fajtáját, betűtészta helyett zöld fűszerekkel.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások