Szeretem azokat az ételeket, amelyeket csak össze kell pakolni egy tepsibe és megsütni, mindenféle macera nélkül. Ezek az ételek nagyon jól jönnek rohanós napokon. Mindamellett, hogy az elkészítésük különösen egyszerű, nagyon jól lehet variálni őket. Például ezt az ételt a tavaszi tekercs készítése során megmaradt póréhagyma ihlette.
Fehérboros pulykacomb, póréhagymás-spenótos tésztával
Szeretem a pulykacombot, legyen az felső comb vagy alsó comb, vagy a szárnyhoz tartozó comb. Remek leves készíthető belőle, de sültnek is kiváló. Nagyon jól lehet ízesíteni az elkészítés során, és mivel nem túl száraz hús nem szárad ki. Bár mint mindent ezt is el lehet rontani, de ha követed a receptem, egy igazán ízletes főételt készíthetsz belőle.
[Tovább olvasom…]
Fejes saláta saláta
A tojásos nokedli és a nyári grill vacsorák elmaradhatatlan társa. Zsenge, sárgászöld belsejéért mindig harcot vívunk. A fejes saláta a zöldséges kertekben a tavasz hírnöke és az egyik legrégebbi növényünk is egyben.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások