Párom születésnapja karácsonykor van. Ilyenkor természetesen összegyűlik a család, mi pedig megvendégeljük őket. Mivel Szenteste általában lemennek a klasszikus karácsonyi menük mindenkinél, így mi igyekszünk minden évben valami nem tradicionális karácsonyi étellel várni őket. Idén például a thai konyha került sorra, ennek jegyében készült ez a leves is.
Rostonsült kacsamáj pirított kalácson, mangóval
A kacsamáj egy igazán fejedelmi alapanyag, ezért megérdemli, hogy tökéletesen készítsék el. Az ízét kiemelni kell, nem elnyomni. Ehhez pedig nem kell feltétlenül sok különleges alapanyag, vagy hiper-szuper konyhatechnika. A kevesebb több, ebben az esetben is megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Málnatorta
Megkérdezem a kislányomat, milyen tortát szeretne a 2. születésnapjára. A válasz jött is rögtön, habozás nélkül: málnásat. Amit tudni kell, januárban van a szülinapja és még életében nem evett málnát, hiszen a málna nyáron érik 1,5 évesen pedig még nem ajánlották, hogy kapjon, ezért idén terveztem bevezetni, de megelőzött. Nem mondom, hogy nem lepett meg, de mivel már hallott róla, hogy van ilyen gyümölcs, látott is már, nyilván felkeltette az érdeklődését ezért ezt kérte.
Gesztenyés hókifli
2 éve készítettem először hókiflit. Akkor a klasszikus diós és mákos tölteléket választottam. Idén, hogy ne legyen unalmas, gesztenyével töltöttem meg a kifliket és porcukor borítás helyett most csokis köntöst kaptak. Mivel cukrot pluszban nem adtam hozzá, csak annyit tartalmaz amennyi a gesztenyemasszában és a csokiban van, így nem lett túl édes. Nem is könnyű abbahagyni…
Rakott brokkoli lazaccal
Damniczki cukrász manufaktúra Budapest
A minap egy szuper délutánt töltöttem a Damniczki cukrász manufaktúránál Budapesten, ahol megkóstoltam a legújabb őszi-téli süteménykollekciót. Azért is különlegesek ezek a desszertek, mert a nyáron nagy népszerűségnek örvendő fagyikat ültette át Damniczki Balázs sütemény formába. Így akiknek már megvolt a kedvencük, a hűvösebb idő beálltával sem kell lemondaniuk róluk.
Egészben sült kacsa mentás zöldborsópürével, köményes sült krumplival
Nálunk a kacsa gyakori vendég a konyhában, bár általában combot és mellet szoktam sütni. Most azonban kipróbáltam az egészben sült kacsát. Kicsit féltem, hogy milyen lesz, minden része rendesen átsül-e, de szuper finom lett. Nálunk a mentás zöldborsópüré már jó ideje kiütötte a klasszikus dinsztelt káposztát a nyeregből. A zöldborsópüré üde íze, és lágy krémessége valamint a köményes krumpli roppanóssága tökéletesen kiegészíti a porhanyósra sült, ropogós bőrű kacsát.
Csirkepaprikás galuskával
Igazi klasszikus magyar étel a csirkepörkölt. Én valahogy nem igazán rajongtam érte gyerekkoromban. Talán az nem volt annyira szimpatikus, hogy mindig olyan híg volt a szaftja (pedig mindig házi kapirgálósból készült), vagy túl gyakran került az asztalra, nem tudom. A tejföllel behabart paprikás verzió nem volt jellemző nálunk. Aztán valahol egyszer csirkepaprikással kínáltak és abban a formában nagyon ízlett.
Látogatóban a Fevitánál
Aki régebb óta követi a blogomat tudja, hogy nagyon szeretem a gyárakat, és nem szalasztanék el egy lehetőséget sem, hogy lássak belülről egy gyárat, ahol éppen termelés folyik. Természetesen elsősorban az élelmiszergyártással foglalkozó gyárak állnak közel az érdeklődési körömhöz. Tudom, sokakat megrémít az élelmiszer és a gyárak egy lapon említése, de érdemes kicsit a dolgok mögé nézni.
Mindenmentes
Amikor először hallottam a mindenmentes blogról bevallom, kicsit kétkedve fogadtam. Mármint nem a létezését, az ütött szöget a fejembe, hogy az ételek vajon milyenek lehetnek nélkülözve a húst, a tojást, a cukrot, a glutént és a tejtermékeket. Aztán beleolvasgattam a receptekbe, amelyekhez nagyon gusztusos képek is társulnak. Abszolút pozitívan csalódtam, és örömmel láttam, hogy milyen remek ételek készülhetnek a nem megszokott alapanyagokból. Elismerése méltó az a munka, amit Dr.Andrási Nóra a blog és a könyv írója végez. Személyes indíttatása vezette a változtatás útjára, és tapasztalataival most már másoknak segít. Nekem is van több ismerősöm, akik életében komoly megpróbáltatást jelet a 160 g-os szénhidrát diéta betartása. Nem „csupán” a számolgatás okoz fejtörést, hanem az is, hogy milyen ételek férnek bele a mindennapi szigorú diéta mellett. Nem könnyű egy teljesen egészséges embernek sem napról napra kitalálni, hogy mit egyen, nemhogy annak, aki a fő alapanyagok jórészét nem is tudja fogyasztani. Ebben jelent óriási segítséget ez a könyv. A szuper recepteknél részletes leírást találunk, amelyeket pontosan követe könnyedén elkészítheti bárki ezeket az ételeket, és többé nem kell úgy éreznie, hogy betegsége miatt kimarad valamiből.
Ha számodra is segítséget nyújtana ez a könyv, ide kattintva már meg is tudod rendelni.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- …
- 47
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások