Nagy rajongója vagyok a gyorsan elkészíthető, finom ételeknek. A kuszkusz egy berber eredetű tésztaféleség, amely búzadarából készül, és az arab konyha terjedésével vált népszerűvé. A készítése meglehetősen időigényes, de szerencsére már lehet kapni készen, ugyanúgy mint bármilyen száraztésztát. Az elkészítése pedig csak perceket vesz igénybe.
[Tovább olvasom…]
Sajtos smarni
Eddig úgy gondoltad, hogy a smarni csak lekvárral és porcukorral lehet finom? Próbáld ki sajtosan! Ez az étel már akkor levett a lábamról, amikor a Baltazár megnyitóján megkóstoltam a Litauszki Zsolt féle verziót. Ez egy végtelenül egyszerű és egyszerűen elkészíthető étel, amelyet a hozzávalók tesznek fejedelmivé.
Sárgabarackos gombóc
Szilvás gombóc, sárgabarackos gombóc, lekváros gombóc. Ezek mind-mind igazi hagyományos ételek. Neked mi jut eszedbe róluk? Számomra gyerekkorom nyarait idézik. Amikor végre elkezdett érni a szilva, a szilvás gombóc volt az első étel, ami készült belőle. Sokáig csak szilvából készítettük gombócot, aztán kipróbáltuk sárgabarackkal is, és azóta elmaradhatatlan sárgabarackszezon idején.
[Tovább olvasom…]
Lecsóval töltött cukkini
A cukkinis lecsómat már ismerheted, és bízom benne, hogy már ki is próbáltad. Most azonban kicsit újítottam, ha már ilyen nagyszerű formájú cukkinihez sikerült jutnom, miért ne dobhatnám fel vele a lecsót is.
[Tovább olvasom…]
Spenótos, zöldbabos, sonkás tészta
Érdekes dolog jutott eszembe a minap. Gyerekkoromban péntekenként szinte mindig valamilyen tésztás étel volt vacsorára. Akkor még nem nagyon volt durum vagy teljes kiőrlésű tészta. Sőt akkoriban még a Nagymamám vagy Anyukám készítette a tésztát, és nem boltban vettük. Viszont friss házi tojás volt benne, amitől a tészta színe utánozhatatlan volt.
[Tovább olvasom…]
Sonkában sült sajt, avagy villám ebéd percek alatt
Még nálam is elő tud fordulni olyan helyzet, hogy kiürül a hűtő. Most például pont ez történt, rettentően el voltam havazva, és tegnapra terveztem a bevásárlást, de elmaradt. A hűtő szinte üresen tátongott, és esélyem sem volt már eljutni ebéd előtt vásárolni. Igen ám, de akkor mi legyen az ebéd?
[Tovább olvasom…]
Kakas pörkölt, ahogy mi szeretjük
Egy igazi hamisítatlan magyar étel. Sokan sokféleképpen készítik, ízesítik, fűszerezik, de a legfontosabb alapanyag mindegyikben megegyezik, mégpedig a kakas hús. Ha a hús nem jó minőségű, akkor a legjobb fűszerek sem tudják létrehozni azt az ízt, amit szeretnél.
[Tovább olvasom…]
Gyros Gasztrozseni módra
Igyekszem változatosan főzni, és mindig csempészni valami kis rafinériát a mindennapokba. Mivel én nagyobb húsfogyasztó vagyok, mint a Párom, ezért időnként némi fejtörést okoz az, hogy hogy is oldjam meg, hogy ne keljen kétfélét főzni, de mégis mindketten elégedettek legyünk. Ezért is kedvelem az olyan ételeket, ahol szinte egyenlő arányban van hús és zöldség is.
[Tovább olvasom…]
Kínai szezámos csirkemell
Mit tehet az egészséges ételeket készítő gasztroblogger, ha a párja imádja a kínai konyhát? Két lehetőség van: az egyik lehetőség ráhagyja, és elnézni, hogy időnként a kínai gyorsbüfében ebédel vagy a másik lehetőséget választja, és megtanul kínai ételeket készíteni. Én a második lehetőséget választottam, és íme az eredmény.
[Tovább olvasom…]
Élesztőmentes pizza
Én elég ritkán készítek élesztős ételeket, éppen ezért a pizzához is sütőport használok. Mivel nálunk a vékony tésztás pizza a sláger, így a sütőporos verzió a legideálisabb, mert nem vastagszik meg a tészta úgy a sülés során, mint az élesztős tészta esetében. Ha Te is vékony tészta-sok feltét párti vagy, ez neked való lesz.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- …
- 17
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások