Sonkában sült sajt, avagy villám ebéd percek alatt

Még nálam is elő tud fordulni olyan helyzet, hogy kiürül a hűtő. Most például pont ez történt, rettentően el voltam havazva, és tegnapra terveztem a bevásárlást, de elmaradt. A hűtő szinte üresen tátongott, és esélyem sem volt már eljutni ebéd előtt vásárolni. Igen ám, de akkor mi legyen az ebéd?

Még egyszer benéztem a hűtőbe, hogy mégis mi van egyáltalán. Találtam pár szelet Rákóczi sonkát, ami a reggeliből maradt, és körülbelül 30-35 dkg pizza mozzarellát. Ezen kívül volt még a fagyasztóban némi mexikói zöldségkeverék.

S ekkor jött a megmentő ötlet: a sajtot felvágtam körülbelül 1-1,5 cm vastag szeletekre. Kicsit megborsoztam mindkét oldalát, majd bebugyoláltam őket egy-egy szelet sonkába. Hogy biztosan egyben maradjanak, majd megtűztem őket fogpiszkálóval.

A serpenyőt felmelegítettem, öntöttem bele egy teáskanálnyi olívaolajat, majd beletettem a sonkába tekert sajtokat. Csak pár percig sütöttem mindkét oldalukat, hogy a sonka egy kicsit megpiruljon, de a sajt ne folyjon ki.

A mexikói zöldségkeveréket 2 dkg vajon fedő alatt sóval és borssal megpároltam.

Gyakorlatilag az ebéd el is készült. Ha kedvet kaptál hozzá, íme a hozzávalók.

Hozzávalók:

  • 4 szelet Rákóczi sonka
  • 30 dkg pizza mozzarella
  • őrölt színes bors

Hozzávalók a párolt zöldséghez:

  • 40 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 2 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 4-5 tekerés színes bors

Végül nagyszerű ebéd kerekedett ezekből az egyszerű alapanyagokból is.

Ha Te is hasonló cipőben járnál, ne ess kétségbe, nézz be a hűtőbe, és legyél kreatív!

Jó étvágyat hozzá!

Bonyolultság:
Hozzávalók ára:
Elkészítési idő:
Fitness mutató:
Vega: nem

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Hozzászólások

  1. Anna Hibszky mondta

    Kedves Dia!

    Nagyon köszönöm ezt a gyors, egyszerű és nagyon finom receptet. Vacsorára el is készítem. Igaz csak trapista sajtom van itthon.
    Üdv. Anna

  2. laca mondta

    Szia Dia ! Megcsináltam… Igaz, hogy picit módosítottam… Csak lágy sajtom volt
    kéznél, ezért “besürítettem” durvára reszelt sárgarépával… Új ízvilággal találkoztam.
    Köretnek kevéske /maradék/ rizi-bizit használtam, isteni volt…
    Köszi szépen, várom újabb gondolat indító ötletelésed, hálás vagyok érte. Üdv :
    laca.

  3. Pallér Gabriella mondta

    Kedves Dia!

    Mindíg meg tudsz lepni,valamilyen klassz finomsággal.Megyek is a konyhába feltérképezem,hogy mi van ehető.Ha mindent találok akkor ez lesz a holnapi ebédem.Majd írok,ha ettem belőle.

    Köszönöm Gabi

  4. Pallér Gabriella mondta

    Kedves Dia!
    Egyenlőre nem tudtam megcsinálni a sonkában sült sajtot,mert jöttek a gyerekeim,és a kicsi unokám csak 6 hónapos és a mamájának nem lehet puffasztó ételeket enni.Így várnom kell még egy kicsit.
    Köszönöm érdeklődésedet.

    Üdvözlettel Gabi
    2013.05.31. 22:59

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.