Amire végeztem az összes sárgabarack felhasználásával, úgy gondoltam, hogy mindent elkészítettem amit szerettem volna: sárgabarack krémlevest, sárgabarackos gombócot, cukormentes, rozmaringos, mentás-rozmaringos sárgabaracklekvárt, aszalt sárgabarackot. Erre ismét kaptam ajándékba még kicsit több mint két kg sárgabarackot. Fogtam is a fejem, hogy most mi tévő legyek, aztán megvilágosodtam: rostos sárgabarack lé vagy ahogy gyerekkorunkban hívtuk ivólé lesz a barackból.
[Tovább olvasom…]
Mentás-rozmaringos sárgabaracklekvár
A nagymama lekvárja, a nagymama lekvárja. Leginkább az jellemzi, hogy jó édes, és, hogy mindig is így fogja készíteni, mert így szokta meg és a család is így szereti. De Te miért ne kísérletezhetnél kicsit? Ezt az adag lekvárt, most egy kis rozmaringgal és mentával fűszereztem. Mivel a lekvár alapvetően édes, ezért mindkét fűszernövény kicsit feldobja, miközben igazán friss ízt kölcsönöz neki.
[Tovább olvasom…]
Sárgabarackos gombóc
Szilvás gombóc, sárgabarackos gombóc, lekváros gombóc. Ezek mind-mind igazi hagyományos ételek. Neked mi jut eszedbe róluk? Számomra gyerekkorom nyarait idézik. Amikor végre elkezdett érni a szilva, a szilvás gombóc volt az első étel, ami készült belőle. Sokáig csak szilvából készítettük gombócot, aztán kipróbáltuk sárgabarackkal is, és azóta elmaradhatatlan sárgabarackszezon idején.
[Tovább olvasom…]
Cukormentes sárgabaracklekvár
Ki ne szeretné a sárgabaracklekvárt? A hagyományos, egyszerű lekvárt, amely nem hiányozhat egyetlen otthon polcáról sem. Hiszen eheted kenyérrel, teheted fánkra, tölthetsz vele palacsintát, és még hosszan sorolhatnám mi mindenhez nagyszerű választás. Az elkészítése pedig igazán nem bonyolult, és milyen jól fog majd esni a hideg téli napokon egy kis üdítő nyár.
[Tovább olvasom…]
Rozmaringos sárgabaracklekvár
Ki ne szeretné a sárgabaracklekvárt? A hagyományos, egyszerű lekvárt, amely nem hiányozhat egyetlen otthon polcáról sem. Hiszen eheted kenyérrel, teheted fánkra, tölthetsz vele palacsintát, és még hosszan sorolhatnám mi mindenhez nagyszerű választás. Az elkészítése pedig igazán nem bonyolult, és milyen jól fog majd esni a hideg téli napokon egy kis üdítő nyár.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások