Ki ne ismerné a hagyományos magyar konyha egyik alapdarabját, a paradicsomos húsgombócot? Én nagyon szeretem, gyerekkorom óta nagy kedvencem. Az elkészítése viszonylag egyszerű, és kiszámíthatóan finom lesz. Ám annak ellenére, hogy nagyon szeretem, kísérletezni is szeretek, és most kicsit megreformáltam a régi receptemet.
Sárgabarackos gombóc
Szilvás gombóc, sárgabarackos gombóc, lekváros gombóc. Ezek mind-mind igazi hagyományos ételek. Neked mi jut eszedbe róluk? Számomra gyerekkorom nyarait idézik. Amikor végre elkezdett érni a szilva, a szilvás gombóc volt az első étel, ami készült belőle. Sokáig csak szilvából készítettük gombócot, aztán kipróbáltuk sárgabarackkal is, és azóta elmaradhatatlan sárgabarackszezon idején.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások