Ezt a receptet egy budakeszi étteremben fogyasztott burgonya krémleves ihlette. A leves állaga kellemes volt, viszont számomra nagyon hiányoztak a fűszerek, nem volt kellően ízes. Ezért elhatároztam, hogy elkészítem úgy a burgonya krémlevest, ahogy szerintem a legfinomabb.
[Tovább olvasom…]
Májas-marhahúsos fasírt
Szeretem a fasírtot, de csak akkor, ha nem tocsog az olajtól vagy a zsírtól, nincs kolbász íze, és nem a kenyér dominál benne. Ebben a fasírtban az a jó, hogy nem olajban sül, a sütés történhet sütőben, vagy serpenyőben, fokhagymát és kenyeret, pedig még nyomokban sem tartalmaz.
[Tovább olvasom…]
Sült kacsacomb
Márton nap alkalmából, én mindig készítek valami finomságot. Szeretjük a libát is és a kacsát is, viszont, ha választanom kell, hogy liba vagy kacsa, akkor egyértelműen a kacsát választom, mert nekem kicsit kevésbé karakteres az íze mint a libáé.
[Tovább olvasom…]
Töltött karalábé
Már régóta ki szerettem volna próbálni ezt az ételt. Olyan kis mutatós, ez a kis gömböc. Egyébként is nagyon szeretem a karalábét. Érdekes, hogy nem túl népszerű ez a zöldség, pedig igazán finom. Leginkább a menzákon találkoztunk vele gyermekkorunkban, karalábé leves, karalábé főzelék formájában.
[Tovább olvasom…]
Hagymás máj
A múlt heti almás, májas csirkemell óta, még inkább az járt a fejemben, milyen májas ételt készíthetnék. Biztos Te is vagy néha úgy, hogy rákattansz egy bizonyos ízre, alapanyagra. Én most a csirkemájjal voltam így. Vettem is egy kiló friss csirkemájat.
[Tovább olvasom…]
Almás, májas csirkemell
Talán elsőre kicsit bizarrnak tűnhet a párosítás, de ne legyenek előítéleteid. A máj karakteres íze, és az alma lágysága, kiválóan passzol egymásoz. Amikor kiötlöttem ezt az ételt valami azt súgta, hogy finom lesz, és szerintem így is lett.
[Tovább olvasom…]
Töltött padlizsán
A padlizsán nem csak krémnek, nagyszerű, hanem töltve is. Próbáltad már? Nálunk nagy kedvenc, mert attól függően, hogy éppen milyen kedvünk van, vagy csak zöldségekkel töltöm, vagy hússal vegyesen. A fűszerezése időnként keleties, néha meg magyaros. Kezdőknek is szívesen ajánlom, mert lehetetlenség elrontani.
Mert a finomfőzelék tényleg finom
Te szeretted gyerekkorodban a főzelékeket? A főzelék az az étel, amelyeket kicsi korban már elkezdenek adni a gyerekeknek, aztán ahogy telik múlik az idő, az ízletesebb szilárd ételek kiszorítják a főzeléket a megszokott étrendjükből. A menzákon pedig nem fordítanak elég hangsúlyt a főzelékek ízesítésére, ezért a legtöbb gyerek igyekszik elbliccelni az elfogyasztásukat.
[Tovább olvasom…]
Zöldfűszeres sajtfánk
Ki mondta, hogy a fánk csak édes lehet? Én gondolok azokra is, akik nem édesszájúak, vagy szimplán csak a sok édesség okozta csömörtől, valami sósra vágynak. És ki mondta, hogy a fánk csak kelt tésztából lehet?
[Tovább olvasom…]
Sütőtök krémleves
Megosztó étel. Sokan imádják, mások ki nem állhatják. Volt idő, amikor én sem rajongtam érte. Aztán elkészítettem egyszer, kétszer és mindig finomítottam a fűszerezésén, mert bizony ebben rejlik a titok. Most már bizton állíthatom, hogy ez az egyik kedvenc krémlevesem, nem mellesleg nagyon egészséges is.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások