Ezt a tipikusan görög ételt évekkel ezelőtt zakynthosi nyaralásunk alkalmával volt szerencsém megkóstolni először. Érdekes volt az ízvilága. Ez nem pusztán egy rakott padlizsán. A fűszerek nagyon meghatározzák az étel karakterét. Amikor hétvégén gyönyörű padlizsánra bukkantam, rögtön jött a muszaka ötlete.
[Tovább olvasom…]
Töltött padlizsán
A padlizsán nem csak krémnek, nagyszerű, hanem töltve is. Próbáltad már? Nálunk nagy kedvenc, mert attól függően, hogy éppen milyen kedvünk van, vagy csak zöldségekkel töltöm, vagy hússal vegyesen. A fűszerezése időnként keleties, néha meg magyaros. Kezdőknek is szívesen ajánlom, mert lehetetlenség elrontani.
Thai földimogyorós csirke
Szeretem a keleti ételeket, viszont egy – két rossz tapasztalat után úgy döntöttem, hogy a kínai éttermeket és büféket messzire elkerülöm. Az köztudott, és talán már Te is hallottál róla, hogy rengeteg ízfokozót, elsősorban nátrium-glutamátot használnak, mely az arra érzékenyeknél igen erős allergiás reakciót vált ki.
Padlizsánkrém
A padlizsánt több érdekes névvel is illetik: török paradicsom, török paprika, tojásgyümölcs és érdekes módon a burgonyafélék családjába tartozik, nevével ellentétben viszont Kelet – Indiából származik. De nevek és származások ide vagy oda, én nagyon szeretem, mert rengeteg verzióban felhasználható, például padlizsánkrémként.
Sajttal sült padlizsán
Most, hogy kicsit visszaesett a hőmérséklet, úgy gondoltam bekapcsolom a sütőt. Na nem melegedési szándékból. Mostanában nagyon gyakran késztek padlizsánt. Ennek az egyik oka, hogy nagyon könnyen elkészíthető, a másik, hogy most már kis hazánkban is rengeteg helyen lehet kapni, abszolút elfogadható áron.
Legutóbbi hozzászólások