Honnan származik: Nem teljesen tisztázott, a Földközi-tenger mellékéről vagy Egyiptomból származik.
Melyik részeit használjuk: Szárított termését egészben vagy őrölve használjuk fel.
Milyen az íze: kissé emlékeztet a kömény ízére, de frissebb, kissé csípős aromájú.
Mit fűszerezzünk vele: A garam masala nevű indiai fűszerkeverék elengedhetetlen alapanyaga, de önmagában is kiválóan alkalmas kenyér és pogácsafélékhez, sajtos tallérhoz, sajtok fűszerezéséhez. Száraz serpenyőben pirítva aromája intenzívebbé válik.
Milyen élettani hatása van: Nagyon jó hatással van az emésztésre, ezen kívül görcsoldó, ezért hasmenés és menstruációs panaszok esetén is javallott.
Mit érdemes még tudni róla: A római kömény terméséből nyert olajat, kelti parfümök készítéséhez is használják.
Legutóbbi hozzászólások