Ki mondta, hogy a fánk csak édes lehet? Én gondolok azokra is, akik nem édesszájúak, vagy szimplán csak a sok édesség okozta csömörtől, valami sósra vágynak. És ki mondta, hogy a fánk csak kelt tésztából lehet?
Hadd osszam meg veled a legújabb receptemet, ami osztatlan sikert aratott nemcsak a kóstolók körében, hanem nálam is, hiszen roppant egyszerű elkészíteni. Én muffin sütőben készítettem, de sütheted olívaolajoban is.
Hozzávalók 6 darab nagyobb fánkhoz:
- 1,5 dl víz
- 5 dkg vaj
- 12 dkg Graham-liszt
- 8 dkg reszelt füstölt pizza mozzarella vagy parmezán sajt
- 3 tojás
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1,5 kávéskanál kakukkfű
Először is állítsd be a sütőt 220 C fokra, úgy hogy a sütő aljára helyezz egy hőálló tálba vizet. Ettől szép nagyra nőnek a majd a fánkjaid.
Kezdődhet a tészta elkészítése. A vizet a vajjal és a sóval melegítsd fel. Ha megolvadt a vaj, húzd le a tűzről, keverd bele a lisztet, és alaposan dolgozd össze. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától. Ekkor egyesével keverd hozzá a tojásokat.
Fontos, hogy minden tojást jól keverj el, így lesz ugyanis levegős a tészta, amitől a fánkod légiesen könnyű lesz. A tojások után mehetnek az edénybe a fűszerek és a sajt, majd újabb alapos elkeverés következik.
Ha megvagy, vajazd ki a muffin sütő 6 formáját, és mindegyikbe tegyél egy-egy evőkanál tésztát. Ezután mehet a sütőbe.
220 C fokon süsd 10 percig, majd 180 C fokon további 10 percig. Ha elészült ne nyisd ki rögtön a sütőajtót, nehogy összeessenek.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Nagyon tetszik ez a sajtfánk recept. Biztosan megcsinálom. Köszönöm a receptet.
Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Nagyon szívesen a receptet! Várom a beszámolót, hogy hogy ízlett.
Koltai Erika mondta
Kedves Dia!
Minden ajánlásod elolvastam néhányat megjelőltem magamnak,hogy el fogom késziteni amint ez megtörténik jelezni fogom családom véleményét.Az Auchanba voltam és kerestem zabpehely lisztet és úgy néztek rám mint aki az űrből jött.Ird meg légyszi hol lehet beszerezni.
Űdv:Erika
Sándor Zsóka mondta
Kedves Dia!
Örültem a mai ajánlataidnak: úgy egy éve valamelyik nyavalyámra ajánlották a csicsókát.Vettem,hazavittem,nézegettem.Megkóstoltam nyersen,és nagyon ízlett. Azóta alma helyett(is) eszem.
A sajtfánknak hasonlóan megörültem,mert a sütéstől az tartott vissza,hogy napokig lehetett érezni az olajszagot.Megerősítettél benne,hogy másképp is lehet! Köszönöm a jó híreket
rps. Egyik olvasód kérdezte a zabpehely lisztet. Én még nem találtam, otthon őröltem magamnak. Remélem,teljesen meggyógyultál!Zsóka
Gasztrozseni mondta
Kedves Zsóka,
Nagyon örülök, hogy tetszettek a receptek! Bízom benne, hogy ízleni is fognak. Zabpehely lisztet most már nagyon sok helyen lehet kapni. Nagyobb élelmiszerboltokban, bioboltokban, gyógynövény boltokban.
Harányiné Gál Erika mondta
Kedves Dia! Karácsonyra elkészítettem ezt a sajtfánkot.Hát ez valami isteni finom volt.A férjemnek is nagyon ízlett,pedig Ő nagyon válogatós.Köszönöm még egyszer,hogy megosztottad velünk ezt a receptet! További sikerekben gazdag boldog újévet kívánok! Üdv.Erika
Gasztrozseni mondta
Kedves Erika,
Nagyon örülök, hogy a receptem elnyerte Férjed ízlését is, nagyon szívesen! Én is boldog újévet kívánok!
Lőrincz Gyöngyi mondta
Kedves Erika!
Zabpehelylisztet általában bióboltokban lehet kapni, pl. Margit Krt. 60.-i bióboltban mindig van, én is ott veszem.
Üdv: Gyöngyi
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Köszönöm a hasznos információt!
ggj mondta
Én az INTERSPAR-ban szoltam venni, több fajta is kapható a naturpur részeken
Gasztrozseni mondta
Kedves Ggj,
Köszönöm a hasznos információt!
Bajza Anna mondta
Kedves Dia!
Ez nagyon jól hangzik, el fogom készíteni.
Üdv: Anna
Aranka mondta
Ez tetszik meg fogom sutni.
Gasztrozseni mondta
Kedves Aranka,
Örülök, hogy tetszik a recept!
Aranka mondta
Meg jo,hogy dupla adagot csinaltam.Fele lisztet zabliszttel helyettesitettem es 1 kanal daralt lenmag es daralt napraforgomag,mert csak feher lisztem volt itthon,amit igazabol nem hasznalok,csak legyen.Igazan jo lett igy is.Udvozlettel.Aranka
Gasztrozseni mondta
Kedves Aranka,
Örülök, hogy jól sikerült a fánk.
Lőrincz Gyöngyi mondta
Kedves Dia!
Sajnos az én sajtfánkom összeesett a végén, pedig nem nyitottam ki az ajtót!
Na ezt jó “humorosan” megírtam…
Üdv:
Gyöngyi
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Nem tudom mi okozhatta. Vizet tettél be a sütő aljára?
Lőrincz Gyöngyi mondta
Kedves Dia!
Igen, tettem. Nem baj, majd legközelebb, hátha sikerül!!!!
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Akkor tényleg nem tudom mi lehetett a probléma. Remélem legközelebb jobban sikerül.
Juhász Gábor mondta
Kedves Gyöngyi! A tojásokat el kell habarni,mielőtt egyesével hozzáadod a masszához! Nekem azóta sikerül a képviselőfánk,amióta így csinálom.
Ilona mondta
Kedves Dia.
Nagyon szuper,nagyon tetszik!
Köszönöm a receptet.
Üdvözlettel:Ilona
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Örülök, hogy tetszik a recept, nagyon szívesen!
Zsuzsa mondta
Kedves Dia!
Először is szívből gratulálok a kis jövevényhez! Jó egészséget és nagyon sok örömöt kívánok Nektek!!!! A jó Isten éltesse sokáig!
A receptet kipróbálom biztosan finom lesz.
Rigó Ferencné mondta
Kedves Dia! Gratulálok az ifjú jövevény érkezéséhez! Remélem nem kellett sokat szenvedni egyikőtöknek sem! A receptjeidet mindig várom és olvasom szeretettel. 32 éve fejlesztem a főzési tudományomat, de nagyon sok új dolgot tanultam már eddig is Tőled, és remélem fogok is. Maradok továbbra is hűséges olvasód! Üdv :Éva
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy még számodra is tudok új, és hasznos információkkal szolgálni a főzés terén.
BENE GÉZÁNÉ mondta
Kedves Dia szívből gratulálok a kislányodhoz sok erőt és kitartást a
neveléséhez üdvözlettel Edit.
A sajtosfánk világbajnok.
Gasztrozseni mondta
Kedves Edit,
Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy ízlik a sajtfánk.