Az eredeti olasz rizottót misztérium övezi, elkészítése művészet. Nem mindegy például, hogy milyen rizst használsz, hogy készíted el. A magyaros rizottó elkészítése ezzel szemben egyáltalán nem bonyolult, mégis úgy gondolom, hogy az íze felér bármelyik olasz étteremben felszolgált rizottóéval.
[Tovább olvasom…]
Májas-marhahúsos fasírt
Szeretem a fasírtot, de csak akkor, ha nem tocsog az olajtól vagy a zsírtól, nincs kolbász íze, és nem a kenyér dominál benne. Ebben a fasírtban az a jó, hogy nem olajban sül, a sütés történhet sütőben, vagy serpenyőben, fokhagymát és kenyeret, pedig még nyomokban sem tartalmaz.
[Tovább olvasom…]
Hagymás máj
A múlt heti almás, májas csirkemell óta, még inkább az járt a fejemben, milyen májas ételt készíthetnék. Biztos Te is vagy néha úgy, hogy rákattansz egy bizonyos ízre, alapanyagra. Én most a csirkemájjal voltam így. Vettem is egy kiló friss csirkemájat.
[Tovább olvasom…]
Almás, májas csirkemell
Talán elsőre kicsit bizarrnak tűnhet a párosítás, de ne legyenek előítéleteid. A máj karakteres íze, és az alma lágysága, kiválóan passzol egymásoz. Amikor kiötlöttem ezt az ételt valami azt súgta, hogy finom lesz, és szerintem így is lett.
[Tovább olvasom…]
Kölesottó, avagy az árpaottó után is van újdonság
Már megszokhattad tőlem, hogy mindig újítok valamit. Most a kölesottón van a sor. Tudom fura a neve, de mégsem hívhatom köleses rizottónak, hiszen nincs benne rizs. A kölest különösen szeretem, mert annyi lehetőség rejlik benne. Akár sósan, akár édesen szeretnéd elkészíteni.
[Tovább olvasom…]
Rizottó után szabadon, itt a forradalmi újítás az árpaottó
Sejted mi az az árpaottó? Hát nagyjából ugyanaz, mint a rizottó, csak rizs helyett árpával készül. Ez az én gasztro fantáziám szüleménye. Egészségesebb, könnyebben emészthető és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Az árpaottó gyorsan elkészíthető, tápláló és rengeteg íz variációban készíthető. Én most a klasszikus csirkemájas – zöldborsós verziót választottam.
Legutóbbi hozzászólások