Ki ne emlékezne a menzás ételekre gyerekkorából? Szerintem ez az étel, egy tipikusan menzás étel. Én úgy gondolom, hogy szerencsés helyzetben voltam, mert nálunk nagyon finoman főztek, de tudom sok helyen nem így volt, van. Nálunk nem spóroltak sem az alapanyagokkal, sem a mennyiségekkel, sem az ízekkel.
Vörösboros marhapörkölt, rizsliztes galuskával
Most a magyaros ízek kedvelőinek szeretnék kedvezni kicsit. Ez egy igazán hagyományos magyar étel. Szerintem ahány ház annyi szokás lehetséges az elkészítés tekintetében. Ami biztos, hogy a paprika és a hagyma nagyon fontos összetevői a pörköltnek. Bár lehet, hogy a hús lassan fő meg, mégsem kell folyamatosan ott állni a tűzhely mellett amíg elkészül.
[Tovább olvasom…]
Májas-marhahúsos fasírt
Szeretem a fasírtot, de csak akkor, ha nem tocsog az olajtól vagy a zsírtól, nincs kolbász íze, és nem a kenyér dominál benne. Ebben a fasírtban az a jó, hogy nem olajban sül, a sütés történhet sütőben, vagy serpenyőben, fokhagymát és kenyeret, pedig még nyomokban sem tartalmaz.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások