A padlizsán nem csak krémnek, nagyszerű, hanem töltve is. Próbáltad már? Nálunk nagy kedvenc, mert attól függően, hogy éppen milyen kedvünk van, vagy csak zöldségekkel töltöm, vagy hússal vegyesen. A fűszerezése időnként keleties, néha meg magyaros. Kezdőknek is szívesen ajánlom, mert lehetetlenség elrontani.
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű padlizsán
- olívaolaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg csirkemell darálva
- 5 dkg bulgur
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 5-6 tekerés színes bors
- 4-5 csipet kakukkfű
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- 10 dkg reszelt pizza mozzarella
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A padlizsánokat hosszában vágd ketté. A vágott felüket sózd és borsozd be. Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, tedd bele a padlizsánokat a vágott felükkel lefelé, és mehetnek a sütőbe.
10 perc után fordítsd meg a padlizsánokat, majd süsd újabb 10 percig.
Közben készítsd el a tölteléket.
A bulgur elkészítéséhez 1 kávéskanál sóval forralj fel kétszer annyi vizet, mint a bulgur mennyisége. A felforralt vízbe tedd bele a bulgurt, tegyél rá fedőt, zárd le alatta gázt és hagyd, hogy a bulgur megpárolódjon.
A darált csirkemellet keverd össze a fűszerekkel, a sóval és a tojással. Ha a bulgur is megpárolódott, azt is add húshoz. Alaposan keverd össze.
A megsült padlizsánok közepét egy kanál segítségével nagyjából szedd ki, de vigyázz, hogy ne csak a héj maradjon. A kiszedett padlizsánok belsejét tedd félre. A padlizsánokat pedig töltsd meg.
A sajtot még ne tedd rá.
A töltött padlizsánok mehetnek a 200 C fokos sütőbe 10-15 percre. Ha már kezd piros lenni a tetejük, szórd meg őket a reszelt pizza mozzarella sajttal.
Most már nincs más hátra, csak, hogy a sajt szépen ráolvadjon a padlizsánokra.
A padlizsánok félretett, kiszedett belsejéből pedig készíthetsz padlizsánkrémet.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Köszönöm szépen a receptedet. Tegnap cukkiniből készítettem el majdnem ugyanezt az ételt. Ebben a melegben begyújtottam a sütőt. Nagyon finom volt. A kertembe már terem a cukkini. Kérlek, hogy ha van időd cukkini recepteket is küldjél. Az idén sok cukkinim lesz. Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Igyekszem, még több cukkinis receptet feltenni, addig is ajánlom figyelmedbe a cukkini krémlevest.
Magyarné Margit mondta
A receptek hány személyre szólnak? Üdv. Margit
Gasztrozseni mondta
Kedves Margit,
A töltött padlizsán, a padlizsán méretétől függ, de ezt leginkább két személyes adag.
Németh Jozsefné mondta
Diácska,mi az a bulgur????Köszönöm Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka,
A bulgur tört búza. Hasonló mint a rizs.
Németh Jozsefné mondta
Diácska,mi az a bulgur????Köszönöm Icuka Fantasztikus jó recepteket írsz,,,Ugyan nem mindegyiknek mernék neki állni,de még olvasgatni is élvezet Icuka
erzsebet.dekleva mondta
KEDVES DIA, KÖSZÖNÖM SZÉPEN A RECEPTEKET, A TÖLTÖTT PADLIZSÁNT ÉN IS MÁR ELKÉSZITETTEM, ISMEREM, DE A LEVEST AZT NEM, EZÉRT ELKÉSZITETTEM. NAGYON-NAGYON FINOM LETT. MI DESSZERTNEK ETTÜK, ELŐTTE PEDIG A CSIRKÉS GÖRÖG SALÁTÁT. VÁROM A KÖVETKEZŐ RECEPTEDET, HA LEHET KÉREKSZÉPEN EGY GYORS, SÓS FINOMSÁGOT CSIPSZ HELYETT, AMI TERMÉSZETESEN MÉG EGÉSZSÉGES IS. MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM SZÉPEN, SZÉP NAPOKAT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNOK NEKED ÉS A KEDVES CSALÁDODNAK IS. TISZTELETTEL. DNÉ.ERZSÉBET.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsébet,
Nagyon örülök, hogy ízlett az eper krémleves! Kevés egészséges nassolni való létezik, de, ha mindenképpen valami sósra vágysz, ajánlom a pirított mandulát. Nálunk nagy kedvenc: http://www.gasztrozseni.hu/piritott-mandula/