A felvonulási tér már benépesült ínycsiklandozóan illatozó ételeket kínáló bódékkal. Van itt minden, ami szem szájnak ingere, kürtős kalács, kenyérlángos, sült kolbász…és még hosszan sorolhatnám a palettát.
Rakott brokkoli egyszerűen és gyorsan
Csip-csip csóka, Vakvarjú étterem Pest
Shalimar indiai étterem
A télen ellátogattunk „Budapest legjobb indiai éttermébe”, ugyanis így hirdeti magát a Shalimar indiai étterem. Méltán lehet büszke magára tulajdonosa, hiszen fennállása óta tizenegyszer nyerte el a „Best of Budapest” címet.
Amikor a Sacher-torta jelmezbálba készül
Nem, nem jelmezbálra készítettem ezt a tortát, hanem szülinapra. Mivel tudtam, hogy a receptem igen népszerű, így sejtettem, hogy ezzel a sütivel nem nyúlhatok mellé. Ha Te is szeretnél valami igazán finom csokis desszertet enni, készíteni, próbáld ki, garantáltan mosolyt csalsz vele az arcokra.
[Tovább olvasom…]
Az eredeti bécsi Sacher-torta
Nem rég „elzarándokoltunk” a Sacher torta kitalálójának cukrászdájába, Bécsbe. Az eredeti torta receptet 1832-ben az akkor 16 éves Franz Sacher alkotta meg, Metternich herceg számára. Értesüléseim szerint, azóta nem változtattak semmit a recepten.
Szamósza, az indiai előételek gyöngye (Vegetarian samosa)
Ez a zöldségekkel töltött tészta a tradicionális indiai konyha alapeleme. Az egyik legkedveltebb étel, nem véletlenül, hiszen sokféle finom fűszert tartalmaz, nagyon laktat. Az indiaiak leginkább előéteként fogyasztják, mentaszósszal vagy gyümölcsös csatnikkal.
Elkészítése nem 5 perc, de megéri a fáradozást.
Zöldborsó krémleves, a krémlevesek krémje
Kinek ne lenne otthon a fagyasztóban zöldborsó? Ez egy alap zöldség, amely szinte minden kategóriában megállja a helyét. Készülhet belőle leves, főzelék, zöldségropogós és még hosszan sorolhatnám. De maradjunk a levesnél. Mert zöldborsóból nem csak a klasszikus tavaszi zöldborsóleves készülhet, hanem finom krémes zöldborsó krémlevesként is kiváló.
Rakott krumpli, a takarékos vacsora
Diós túró gombóc
Imádom a túró gombócot, mert rengeteg fajta verzióban lehet készíteni és maximum 30 perc alatt kész van. Egy véletlen eredménye képpen megszületett a legújabb ízvariációm, a diós túrógombóc. Ez úgy történt, hogy nem volt otthon zsemlemorzsa és már nem volt kedvem újra boltba menni, maradt hát a kreativitás.
Legutóbbi hozzászólások