A télen ellátogattunk „Budapest legjobb indiai éttermébe”, ugyanis így hirdeti magát a Shalimar indiai étterem. Méltán lehet büszke magára tulajdonosa, hiszen fennállása óta tizenegyszer nyerte el a „Best of Budapest” címet.
Mi már sok indiai étteremben jártunk és úgy gondoltuk ez sem maradhat ki a sorból. Nagyon jó időpontot választottunk, hiszen nem volt zsúfolásig tele a hely. Nem dohányzó asztalt kértünk. Az étterem maga tulajdonképpen egy nagyon régi pince, hangulatosan díszített indiai paravánokkal, és indiai műtárgyakkal.
A dohányzó rész igazán kellemes, sajnos azonban a nem dohányzó rész elég rossz állapotban van, a falon egyértelműen látszik, hogy nem mostanában festették le és az asztalterítőt sem nevezném kifejezetten tisztának. Ez nem tett túl jó benyomást elsőre.
Pincérünk azonban nagyon udvarias, figyelmes vendéglátónak bizonyult. Jól ismerte az összes étel összetételét és kérésünkre meggyőzte a séfet is, hogy olyan kombinációt készítsen amit mi szeretnénk.
Az előétel, hagyott némi kívánnivalót maga után, mivel a zöldség kotlettnek mirelit zöldség fasírt volt elkészítve. A samosa finom volt, kellemesen fűszeres, ahogy kell. A papardam vagy papad, ahogy itt nevezik, mint minden alkalommal eddig, itt is finom volt.
Főételként paneer tikka masalát és sahi peneer tikkát kértünk. Mindkettő indiai sajtból (paneerból) készül. A masala az egyik legfinomabb volt amit eddig kóstoltunk.
Ami szintén nagy élmény volt, hogy a lepénykenyereinket mi készíthettük el a tradicionális tanoori kemencében, ami faszén tüzelésű és 400 C fokra hevítenek fel. A szakács nagyon segítőkész volt, megmutatta, hogy mit hogyan is kell szakszerűen csinálni.
Desszertként a már eddig is jól bevált mangó lassit kértünk, ami itt is nagyon ízletes volt.
Az ételek, a zöldség kotlett kivételével hozták a minősítéshez elvárt szintet. Minden kellően fűszeres volt, és bőséges adagokat adnak. A kiszolgálás minőségi volt. Egyedül a hely kinézete az ami levont kicsit a vacsora értékéből.
Próbáld ki Te is!
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár – érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
Somogyi Anna mondta
Nem jellemző, hogy ilyen oldalakra írok, de most sajnos a Shalimar Étterem rákényszerít erre. Tegnap este látogattunk el a fent megnevezett helyre, ahol a mellékhelyiségben egy egeret láttunk. Jeleztük a felszolgálóna, aki azt állította, azért nem fogta meg az egeret, mert már biztos visszament a lefolyón, ahonnan jött…. Fizetésnél próbáltunk kitérni erre az apró malőrre, de a tulajdonod azt állította, hogy mivel ő ne látta az egeret, nem tud semmiféle egérrel. Az előbbi felszolgáló ez idő alatt végig mellette állt és csak bárgyún mosolygott, hiába próbáltuk rávenni, hogy akkor legalább ismerje el, hogy ő is látta az egeret. Végülis abszolút nem voltak megbánóak, se semmilyen egyéb kompromisszumra nem voltak hajlandók. Azóta is bánjuk, hogy végül kifizettük a számlát, hiszen az étel közepes minőségű volt, vagy talán még rosszabb. A felszolgálás és kiszolgálás ezek után minősíthetetlen. És afelől pedig semmi kétségem, hogy ráférne a helyre egy alapos takarítás, hiszen egerek nem szoktak csak úgy megjelenni akárhol. Mindenkinek tanácsolom, hogy más helyet kerssen fel inkább, ha indiai konyhára vágyik!
gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Köszönöm a hozzászólásod. Ez nagyon megdöbbentő. Mi már foglaltunk asztalt a Torkos Csütörtökre, ezek után nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a tapasztalatunk. Be fogok számolni róla.
Sirola Simon mondta
Nagyon meglep, amint a fenti hozzászólótól hallottam. Több ízben, mondhatnám gyakran jártam a Shalimarban, és igaz ugyan, hogy a hely nagyon régi, kopottas pincében működő étterem, de soha nem tapasztaltam ahhoz hasonlót, mint amit panaszoltak, és az ételek mindig kifogástalanul finomak, frissek szoktak lenni. Az ár-érték-arányról pedig ne is beszéljünk! Az egyszerűen nagyon jó. Közepes minőségű, netán ennél rosszabb ételt jómagam a Shalimarban eddig még soha nem ettem, és remélem, nem is fogok!