Bár iszonyatosan nagy tanulásban vagyok, hiszen a vizsgaidőszak kellős közepén járok, nem hagyhatom magára lelkes olvasótáboromat. Az idő szűke miatt egy nagyon gyorsan elkészíthető étel receptjét osztom most meg Veled. Mellesleg én is ezt készítettem tegnap.
.Hozzávalók 2 adaghoz:
- 50 dkg brokkoli
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 evőkanál magos mustár
- 15-20 dkg füstölt mozzarella
- 2 kávéskanál só
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet tárkony
A brokkolit lobogó sós vízben főzd elő. A főzési idő attól függ, hogy frisset vagy fagyasztottat használsz. Fagyasztottnál elég 5 perc, frissnél 10-15 perc a főzési idő. A lényeg, hogy kicsit roppanós maradjon a brokkoli.
A tojást a sóval és a borssal verd fel. A túrót keverd el a fűszerekkel és a mustárral. Kóstold meg, hogy elég ízes-e. Ha igen, mehet bele a tojás. Alaposan keverd el.
A brokkolit a főzés után csepegtesd le, majd terítsd egy jénaiba. Egyenletesen öntsd rá a túrós keveréket.
A tetejére szórd rá a reszelt mozzarellát. Előmelegített sütőben, grill fokozaton 10-15 perc alatt arany barnára sül.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Hibszky+Anna mondta
Kedves Dia!
Köszönöm szépen a brokkolis recepteket. Ki fogom próbálni. Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Remélem ízleni fognak!