Őrségi kirándulásunk során ellátogattunk, Csörgőszere, ahol megnéztük, hogy is készül a tökmagolaj. Hihetetlen, de ezeken az ősrégi gépeken, a mai napig tudnak tökmagolajat préselni. Első lépésként a tökmagokat, kikaparják a már megérett tökökből és kiszárítják. A tök sem a hétköznapi értelemben vett tök, hiszen a magjának nincs héja, héjnélküli tökmagot használnak tehát olaj alapanyagnak.
Berek Halászkert, Bajánsenye
Őrségi lagzi
Van úgy, hogy családok a nagy távolság és időhiány miatt csak ritkán találkoznak. És mindaddig míg nem ülnek le beszélgetni és kezdik megismerni jobban egymást, vagy mulatnak együtt egy hatalmasat, nem érzik ennek hiányát. Én most pont így érzem magam. Igazából most érzem csak, hogy mennyi minden kimaradt eddig az életemből és mennyire keveset tudok a rokonaimról. De nincs veszve semmi, még van idő behozni a lemaradást. Mi más is lehetne jobb alkalom erre mint egy ünnep.
Fagyi Gasztrozseni módra
A recept ötletét, az egyik kedvenc fagyim, a Yogen Fruz adta, amit sajnos már nem nagyon lehet kapni Magyarországon. Az ő fagyijuk különlegessége az volt, hogy egy joghurt alaphoz tettek fagyasztott gyümölcsöket. A gyümölcs fajtáját Te választhattad ki a hűtőpultból. Nagyon könnyű kis nyalánkság volt, ami egyáltalán nem volt olyan édes, mint egy hagyományos gyümölcsfagyi. Én pont ezért szerettem, és ennek a fagyinak a hatására alkottam meg a saját joghurt alapú gyümölcsfagyimat.
Provance-i barackos csirkemell
Maharaja étterem
A múlthét csütörtök az ünneplés jegyében telt. Sikeresen túl vagyok egy húzós vizsgaidőszakon. Ennek örömére úgy gondoltuk ünnepelünk és kipróbálunk egy olyan indiai éttermet, ahol eddig még nem jártunk.
Csak azért is grillezés!
A grillezett ételek fogyasztása, nem csupán egy vacsora a sok közül. Az egésznek sajátos hangulata van. Már ott kezdődik, hogy a húst előkészítjük. Ami nem változik, hogy a húst, ami bármilyen hús lehet, kissé megklopfoljuk, hogy fellazítsuk a rostjait. Így az íz anyagok is könnyebben beépülnek, a sülés pedig gyorsabb lesz. Sokféle pácolási mód közül választhatunk. Íme néhány:
[Tovább olvasom…]
Sajttal sült padlizsán
Most, hogy kicsit visszaesett a hőmérséklet, úgy gondoltam bekapcsolom a sütőt. Na nem melegedési szándékból. Mostanában nagyon gyakran késztek padlizsánt. Ennek az egyik oka, hogy nagyon könnyen elkészíthető, a másik, hogy most már kis hazánkban is rengeteg helyen lehet kapni, abszolút elfogadható áron.
Mediterrán bulgur
Végre itt a nyár és itt a könnyed zöldséges ételek ideje. A mai vacsi ennek szellemében készült. A bulgur vagy tört búza vagy török rizs (amit még egészben meggőzölnek, kiszárítanak, majd durvára felaprítanak), Törökországban a legjellemzőbb köret. Magyarországon főleg a török éttermekben találkozhatsz vele. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, finom és nagyon egészséges.
Jolán bisztró Székesfehérvár
Mint már említettem nem vagyok édesszájú, mégis van egy fagyizó Székesfehérváron (itt), ami időnként elcsábít. Ugyanis a legalább 48 féle fagyit tartalmazó kínálatból, még én is megtalálom a kedvemre valót.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- …
- 52
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások