Imádom a vadast, leginkább marhahúsból, de most csak úgy a nap közepén eszembe ötlött, hogy szívesen ennék. Idő hiányában úgy döntöttem, nem marhából készítem, hiszen pácolás nélkül, lassabban készülne el, így kipróbáltam pulykahúsból. Meg kell mondjam, így is nagyon finom lett.
[Tovább olvasom…]
Joghurtos-gyömbéres pulykamell, mozzarellás nyári salátával
Lassan vége a nyárnak, de ne hagyd elillanni a pillanatot! Használd ki a meleg, napsütéses napokat és menj ki a szabadba. A gyümölcsök, zöldségek sem fognak már sokáig ilyen frissen és üdén a rendelkezésedre állni (kivéve az import árut), ezért egyél belőlük annyit, amennyit csak tudsz. Ez a menü megállja a helyét, ha gyorsan szeretnél, finomat készíteni.
[Tovább olvasom…]
Sörben pácolt pulykamell, tejszínes gombamártással
A nyári grillezések alkalmával kísérleteztem ki a sörben pácolás receptjét. A hús egészen új zamatot kap a sörös páctól, a zöld fűszerektől és sokkal puhább is lesz. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kalóriát spórolhatunk így, hogy nem olajat használunk páclének.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások