Még tart a nyár, de már itt oson az ősz a kertek alatt. Ez nem csak az időjárásban mutatkozik meg, hanem abban is, ahogy haladunk a hűvösebb hónapok felé, egyre kevesebb friss idény zöldséget fogunk találni a zöldségesek és a boltok polcain. Persze lesz majd import sárgarépa, karfiol, cukkini, de azért az mégsem ugyanaz.
Rendelősdi
Talán emlékszel még, hogy többször is elmélkedtem már a rendelős ételekről. Most nem pizzára és társaira gondolok, hanem olyan ételszállítókra, ahonnan napi rendszerességgel rendelsz ételeket. A tavalyi év végén teszteltük a Polcz Speciál több ételét is, amelyek kifogástalan minőségűek voltak. Ezen felbuzdulva és az időhiány miatt jutottunk arra a döntésre pár hónappal ezelőtt, hogy hétköznapra több alkalommal is rendelünk ebédet, és csak a hétvégén főzök, amikor nincs rajtam nyomás az idő miatt.
A tetovált séf: Grill és BBQ télen-nyáron
Imádok grillezni. A nyár nálunk egyet jelent azzal, hogy gyakorlatilag hetente készül valamilyen finomság a grillen. Eddig azt hittem, hogy mindent tudok erről a műfajról, de Serényi Zsolt – A tetovált séf könyvének elolvasása után rájöttem, hogy még csak az alapoknál járok, és rengeteg olyan dolog létezik még ezen a műfajon belül, amiről nem is hallottam. Kiderült számomra, hogy mi a különbség a grillezés és a barbecue (BBQ) között, és megtudtam mi az a kamadó grill és a töltény szmóker.
Mert adni jó…
Így karácsony közeledtével valahogy egyre több rászoruló ember jön szembe az utcán, és egyre több segítség kérést látni az interneten. Vagy csak ebben az időszakban jobban megérinti az embert mások nehéz sorsa. Nem könnyű azonban kiszűrni ebből a sok kérésből azokat, amelyek mögött valódi problémák állnak.
Polcz Speciál
Nem szoktam ételrendelős cégektől rendszeresen ételt rendelni. Nagy ritkán egy-egy pizza rendelésében kimerül az ilyen jellegű tevékenységem. Elképzelhetetlennek tartom, hogy napi rendszerességgel olyan ételt együnk, amit nem én készítettem. Nem azért mert nem jók, hanem azért mert szeretem én meghozni a döntést, hogy mi kerül az ételbe.
Funky Pho, már könyv formájában is
Bár csak egyszer találkoztam eddig Évával és Andrással személyesen, de abból az egy beszélgetésből kiderült számomra, hogy ők nagyon elhivatottak, és nagyon maximalisták, beleadják szívüket lelküket a Funky Pho-be. Éppen ezért nagyon megörültem, amikor elért hozzám a hír, hogy könyvet írtak. Tudtam, hogy ebből csak valami nagyon jó sülhet ki.
Curty a szagos konyhák réme
Imádom a konyhámat. Én terveztem, én álmodtam meg, hogy milyen legyen. Éppen ezért elégedett is vagyok vele, minden ott van ahová megálmodtam. Egy dolog szokott picit zavarni, mivel a konyha és a nappali egy légtérben van, az pedig az ételszag, amely bizonyos ételek esetén, tovább kering a nappaliban is, mint amire vágynék.
Szilveszteri kisokos
Még épphogy csak véget ért a karácsony, máris nyakunkon a szilveszter. És ahogy karácsonykor, szilveszterkor is megvan, hogy milyen ételeket „kell” enni. Van akit ez teljesen hidegen hagy, míg mások kínosan ügyelnek arra, hogy betartsák a „szabályokat”. Nézzük melyek azok az alapvető szilveszteri és újévi hagyományok, amelyeket mi magyarok követünk.
Bogyós gyümölcsök fagyasztása
Ha szereted az epret, a málnát, a ribizlit, a szedret szóval a bogyós gyümölcsöket, és nem csak lekvár formájában fogyasztanád őket télen, akkor pakold tele velük fagyasztódat. A képlet nagyon egyszerű, csak ismerd meg a módját annak, hogyan tudod lefagyasztani ezeket a gyümölcsöket anélkül, hogy pép lenne belőlük a fagyasztóban történő pakolgatások miatt.
Lisztek a konyhámban
A minap elkezdtem számolgatni, hogy hányféle lisztet is használok, és meg kellett állapítsam, hogy valószínűleg sokkal többfélét, mint a nagy átlag. Mivel a kísérletezés a lételemem, ezért folyton új dolgokat próbálok ki, vagy éppenséggel régieket új alapanyagokból. Ezért is fordulhat elő az, hogy ennyiféle lisztet tartok itthon.
Legutóbbi hozzászólások