Ha szereted az epret, a málnát, a ribizlit, a szedret szóval a bogyós gyümölcsöket, és nem csak lekvár formájában fogyasztanád őket télen, akkor pakold tele velük fagyasztódat. A képlet nagyon egyszerű, csak ismerd meg a módját annak, hogyan tudod lefagyasztani ezeket a gyümölcsöket anélkül, hogy pép lenne belőlük a fagyasztóban történő pakolgatások miatt.
Biztosan Te is próbálkoztál már gyümölcsök fagyasztásával. Ha zacskóban rakod el őket félő, hogy összetörnek, ha dobozban teszed el őket, az viszont nem igazán helytakarékos. Mi a megoldás? Egyszerűbb, mint gondolnád.
Először is mosd meg a gyümölcsöket. A legjobb, ha picit beáztatod, majd folyóvízben lemosod. Így garantáltan minden szennyeződés eltávolítható, még a por és a föld is. Ezután papírtörlővel bélelt tálcára tedd a gyümölcsöket, hogy teljesen megszáradjanak.
Amikor a gyümölcsök már szárazak tedd át őket sütőpapírral bélelt tálcára úgy, hogy kellő távolságra legyenek egymástól, így a fagyasztás során nem fognak összefagyni. A tálcát tedd a fagyasztóba 30-40 percre. Ez az előfagyasztás biztosítja azt, hogy a gyümölcsök ne törjenek össze. A sütőpapír miatt nem fagynak rá a tálcára, könnyen le tudod majd venni őket.
Amikor az idő lejárt, és a gyümölcsök kívülről már érezhetően fagyottak, vedd ki őket a hűtőből, és mehetnek is zacskóba. Így elrakva őket, megtartják tökéletes formáikat, és ha csak pár szem gyümölcsöt szeretnél kivenni belőlük, az sem fog akadályt jelenteni.
Jó fagyasztás!
Némethné Icuka mondta
Diácska..Olyan de olyan okosokat írtál,igyekszem így eltenni a gyümölcsöt…Köszönöm Icuka
Tamas mondta
Kedves Dia !
Ez sem rossz leírás, de találtam egy még praktikusabb megoldást. Vákuumcsomagolva befőttesüvegekben még jobb. A gyümölcs nem törik össze, és mivel légmentes környezetben van, nem is jegesedik. Ennek további előnyei is vannak. Keress rá a neten, AirZ vákuumcsomagolókat kínálnak jó áron, amivel mindezt megoldhatod.
Üdv. Tamas