Egységben az erő, tarja a mondás, és mennyire így van. Egységben, csapatban együtt dolgozni, olyan feladatokat végrehajtani, amelyek egymásra épülnek, nem mindig könnyű, és zökkenőmentes, kivéve, ha a csapat tagjai egytől-egyig elszántak, elkötelezettek a feladat végrehajtását illetően, és ami hajtja őket az nem a kötelességtudat, hanem a szenvedély.
Jaj de jó a habos sütemény…
Nem túl gyakran szoktunk cukrászdákba járni, de azért előfordul, hogy egy-egy kirándulás alkalmával betérünk a helyi híres neves cukrászdába, hogy leteszteljük a kínálatot. Mivel a tejszínhab a gyengém, ezért mindig körbenézek, hogy milyen tejszínhabos sütemény van. Az esetek 95%-ában azt tapasztalom, hogy ha van is tejszínhabos desszert (pl.: somlói galuska, gesztenyepüré) azoknak a tetején már ott virít a hab. Persze, hiszen az a hab jól bírja a megpróbáltatásokat, hiszen valami növényi „csodából” készült.
[Tovább olvasom…]
A nagy hamburger teszt
Nem vagyok híve a gyorséttermi étkezésnek, viszont a jó hamburgereket szeretem. A hagyományos szezámmagos buciban tálalt, zöldségekkel jól megrakott, jó minőségű marhahúsból készült hamburgereknek nehéz ellenállni. Tudom, hogy sokan rajonganak értük, hiszen a nagy nemzetközi gyorsétterem láncoknál gyorsan hozzájuk lehet jutni, viszonylag olcsón.
[Tovább olvasom…]
Zadari piac
Egy nyaralás során végigjárjuk a nevezetességeket, a látnivalókat, amelyek bemutatják az adott ország, város történelmét, múltját, jelenét. Aztán, ha már megvolt minden templom, vár, és múzeum, könnyed szórakozásként sorra kerül a piac is. Gondoltál már arra, hogy mennyi mindent mutat meg a helyi piac?
[Tovább olvasom…]
Félkészből vagy nulláról?
Rohanó világban élünk. Olyanban, amelyben mindenkire egyre több feladat hárul. A nők is dolgoznak akár napi 10-12 órát, mellette háztartást vezetnek, és gyereket nevelnek. Nem könnyű a feladatuk. Nem könnyű ennyi dolgot belesűríteni egy napba. Éppen ezért sokan igyekeznek időt spórolni. Nyilván ezt az időt nem a munka, és nem a család elől fogják elvenni.
[Tovább olvasom…]
Házi sajt
Nem tudom Te, hogy vagy vele, de mi nagyon szeretjük a sajtot és nagyon sok is fogy belőle. Viszont mostanában a boltban kapható egyes trappista sajtok állaga igencsak hagy kívánnivalót maga után. A megszokotthoz képest sokkal puhábbak, reszelni szinte lehetetlen őket. Mindez annak köszönhető, hogy a megszokott érlelési időt annyira lerövidítették, a kémiai anyagok hozzáadásával, hogy a sajt képtelen megfelelő állagú lenni, tele van vízzel, amitől kenődik.
Tokaj, Hegyalja Fesztivál
Most voltam életemben először Tokajban. Valahogy az ország ezen része eddig kimaradt az életemből, talán mert a lakhelyemtől kicsit messze van. Pedig Tokaj igazán nagyon hangulatos kis város, tele szebbnél szebb pincékkel, és finomabbnál finomabb borokkal.
[Tovább olvasom…]
Fagyasztásra felkészülni!
Amikor szép idény zöldséghez, gyümölcshöz jutok, mindig arra gondolok, hogy nem lehetünk annyira mohók, hogy mindet most felfaljuk. Gondolni kell arra, hogy télen is legyen lehetőségünk ilyen finom dolgok fogyasztására. Éppen ezért én nyáron mindig spájzolok, mégpedig a fagyasztóba.
[Tovább olvasom…]
Főzés szenvedéllyel
Nagyon örültem, amikor meghívást kaptam a Chefparade főzőiskolába, ahol együtt főzhettem néhány kiemelkedően színvonalas tevékenységet folytató gasztrobloggerrel, és a sajtó gasztronómia iránt érdeklődő képviselőivel. A menüsort Bereznay Tamás állította össze, aki a főzés során folyamatosan figyelemmel kísérte tevékenykedésünket. Annak apropóján gyűltünk össze, hogy főzzünk együtt egy finom menüt, kicsit megismerjük egymást és kipróbáljuk a Jar termékcsalád két új termékét.
[Tovább olvasom…]
Wroclaw, a hidak városa
Tudtad, hogy Wroclawnak a második világháború előtt 303 hídja volt, amelyből jelenleg 220 még mindig áll? Szinte hihetetlen. Meglepődve olvastam a Wikipédián, amikor kicsit fel akartam készülni a városból még az utazás előtt. Életemben most először voltam Lengyelországban. [Tovább olvasom…]
- « Előző oldal
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- 7
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások