Bár csak egyszer találkoztam eddig Évával és Andrással személyesen, de abból az egy beszélgetésből kiderült számomra, hogy ők nagyon elhivatottak, és nagyon maximalisták, beleadják szívüket lelküket a Funky Pho-be. Éppen ezért nagyon megörültem, amikor elért hozzám a hír, hogy könyvet írtak. Tudtam, hogy ebből csak valami nagyon jó sülhet ki.
Mint egy izgalmas, lebilincselő regény, úgy szippantott be a Fánki Főö könyv. Csak olvastam és olvastam, nem törődve az idővel. Éva gördülékeny stílusa magával ragadó. A szenvedély, amivel az élményeikről, az elhivatottságáról és az ételekről mesél, az irigylésre méltó.
András laza stílusa ellenére, komoly mondanivalóval készül az olvasó számára. Ahogy olvastam az élettörténetét, azt éreztem, hogy bármire képes lehetek, csak hinnem kell benne. Rendkívül inspiráló, és már-már azt éreztem olvasás közben, hogy nekem is muszáj lesz csinálnom valami hasonlót, még akkor is ha az nem étteremnyitás lesz.
Megtisztelőnek érzem, hogy ennyire beleláthattam a mindennapjaikba, és ilyen őszinteséggel mesélnek a nehézségekről is, melyek nem törték meg őket a siker felé vezető úton. Mert sikertörténet az övék, ez nem is kétséges. Én a nyitás után nem sokkal jártam náluk a Funky Pho-ben. Lelkesek voltak, kedvesek, barátságosak, tele tervekkel és lendülettel. A pho-jük ízét pedig azóta is a számban érzem, és ha bármilyen társaságban szóba kerül, csak áradozok róla. Úgyhogy ezúton is köszönet a receptért, alig várom, hogy kipróbáljam.
Amit még a receptekről muszáj megemlítenem, hogy azokat is élmény olvasni, mert nem csupán alapanyagok sora, és elkészítési mód. Tele vannak hasznos tanácsokkal. Én már listát is készítettem, hogy milyen sorrendben fogom elkészíteni őket. Természetesen az első helyen a pho szerepel. Ja és még egy nagyon fontos dolog, óriási respect az ízfokozó mentes hozzáállásért, a szívemből szóltak.
A könyv utolsó része a gasztro-startup kalauz, amely a könyv formabontó része. Aki gondolkozik rajta, hogy éttermet nyisson tekintheti nyugodtan kötelező olvasmánynak. Hiszen tapasztalatokat kapunk olyas valakiktől akik már nyitottak éttermet és nagyon jól csinálják, nem csak a levegőbe beszélnek.
Éva, András köszönöm, egy élmény volt! Csak így tovább!
Vélemény, hozzászólás?