Sajttal sült padlizsán

Most, hogy kicsit visszaesett a hőmérséklet, úgy gondoltam bekapcsolom a sütőt. Na nem melegedési szándékból. Mostanában nagyon gyakran késztek padlizsánt. Ennek az egyik oka, hogy nagyon könnyen elkészíthető, a másik, hogy most már kis hazánkban is rengeteg helyen lehet kapni, abszolút elfogadható áron.

A recept és az elkészítés nagyon egyszerű lesz.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 db szép fényes padlizsán (ha fényes, akkor friss)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet oregánó
  • bors
  • 10-15 dkg reszel füstölt mozzarella vagy parmezán

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.

A padlizsánokat alaposan megmossuk, majd körülbelül 1-1,5 cm vastag karikákra felszeleteljük őket.

Ezután vegyünk egy tepsit, amiben kényelmesen elfér az összes padlizsán. A tepsit kenjük ki az olívaolajjal, majd helyezzük a padlizsán karikákat a tepsibe.

Szórjuk meg őket sóval, és az összekevert fűszerekkel. 10 percig hagyjuk így állni, hogy a só és a fűszerek átjárják, majd mehet a sütőbe.

10-15 perc alatt a padlizsán megpuhul és meg pirul. Ezután szórjuk meg őket sajttal, a sütőt tegyük grill funkcióra és további 5 percig süssük, míg a sajt piros lesz.

Én főételként szoktam fogyasztani, de természetesen köretnek is kiváló.

Jó étvágyat hozzá!

Bonyolultság:
Hozzávalók ára:
Elkészítési idő:
Fitness mutató:
Vega: igen

Hozzászólások

  1. erika mondta

    Padlizsán egész nyáron terem nekem, télire is teszek el. Nagyon sok féleképpen ..el lehet késziteni, rendkivül finom.Egyik kedvenc ételem. Elkészitettem,a sajttal sült padlizsánt , hatalmas sikere lett.

  2. Borisszáné Pallér Gabriella mondta

    Kedves Dia!
    Nagyon sok jó receptet adtál már.A padlizsán nálam is fő helyen van..Köszönöm a jó tippet,én eddig csak krémnek készítettem el.
    Ma lesz a napja,hogy sajttal sülve is megcsinálom.
    Köszönöm Gabriella

  3. Ági mondta

    Kedves Dia.Éppen ma az jutott eszembe hogy padlizsán krémet kéne csinálni.Nagyon szeretem pirítósra kenve.Hát itt egy másik padlizsános változat Nagyon jónak tűnik,ki próbálom.Köszönöm hogy ezt is megosztottad velem.Várom a többi finom receptet.Kellemes nyarat kívánok Neked és családodnak.Üdv Ági.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.