Sajttal sült padlizsán

Most, hogy kicsit visszaesett a hőmérséklet, úgy gondoltam bekapcsolom a sütőt. Na nem melegedési szándékból. Mostanában nagyon gyakran késztek padlizsánt. Ennek az egyik oka, hogy nagyon könnyen elkészíthető, a másik, hogy most már kis hazánkban is rengeteg helyen lehet kapni, abszolút elfogadható áron.

A recept és az elkészítés nagyon egyszerű lesz.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 db szép fényes padlizsán (ha fényes, akkor friss)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet oregánó
  • bors
  • 10-15 dkg reszel füstölt mozzarella vagy parmezán

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.

A padlizsánokat alaposan megmossuk, majd körülbelül 1-1,5 cm vastag karikákra felszeleteljük őket.

Ezután vegyünk egy tepsit, amiben kényelmesen elfér az összes padlizsán. A tepsit kenjük ki az olívaolajjal, majd helyezzük a padlizsán karikákat a tepsibe.

Szórjuk meg őket sóval, és az összekevert fűszerekkel. 10 percig hagyjuk így állni, hogy a só és a fűszerek átjárják, majd mehet a sütőbe.

10-15 perc alatt a padlizsán megpuhul és meg pirul. Ezután szórjuk meg őket sajttal, a sütőt tegyük grill funkcióra és további 5 percig süssük, míg a sajt piros lesz.

Én főételként szoktam fogyasztani, de természetesen köretnek is kiváló.

Jó étvágyat hozzá!

Bonyolultság:
Hozzávalók ára:
Elkészítési idő:
Fitness mutató:
Vega: igen

Hozzászólások

  1. erika mondta

    Padlizsán egész nyáron terem nekem, télire is teszek el. Nagyon sok féleképpen ..el lehet késziteni, rendkivül finom.Egyik kedvenc ételem. Elkészitettem,a sajttal sült padlizsánt , hatalmas sikere lett.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.