Ha már az Őrségben jártunk, akkor dödöllekóstolás nélkül nem lehet hazamenni. Fel is kerekedtünk hát, hogy kiránduljunk és közben megtaláljuk a megfelelő éttermet, fogadót, ahogy errefelé nevezik. Meg is találtuk Bajánsenyén.
Nagyon hangulatos kis étterem a Berek Halászkert. Udvarán szép zöld környezetben halastó terül el. Terasz helyett itt fa szaletli alatt lehet étkezni, de az étteremben is minden faborítású és fa bútorok vannak. Szép, egyszerű, de ízléses a berendezés. Aki pedig szeretné tudni, hogy milyen halak vannak a tóban, egy akváriumban szemügyre veheti a kis jószágokat. Bár szegény édesvízi halaknak nem tesz jót a fogság így alaposan le is fogytak.
Visszatérve az étteremre, a pincérek nagyon elegánsak, egyen ingben szolgálnak fel és nem mellesleg udvariasak is. Ahogy leültünk az asztalhoz, a pincér már hozott is számunkra két kupica pálinkát és két kocka lilahagymás zsíros kenyeret, a ház ajándékaként. Mivel autóval voltunk vissza kellett utasítanunk, de nagyon szép gesztus volt a részükről.
Az étlap tanulmányozása során megállapítottam, hogy bőséges a választék és nagyon korrekt árak vannak. Hideg gyümölcslevest, dödöllét és rántott vargányát rendeltünk.
Bár nem volt tele az étterem, mégis kicsit sokat kellett várnunk az ételre.
A gyümölcsleves nekem nem különösebben ízlett. Pont olyan volt, mint gyerekkoromban a menzán. Édes, befőttleves és ami a legnagyobb szívfájdalmam, hogy a nyár kellős közepén, konzerv és fagyasztott gyümölcsöket használtak, abból sem sokat. Illetve kicsit keveseltem a fahéj és a szegfűszeg mennyiségét.
A dödölle olyan volt amilyennek lennie kell. Alaposan meg volt pirítva és az összetevők aránya is rendben volt. Mi még kértünk hozzá a tejfölön kívül sajtot is. Nálunk van egy étel ami nagyon hasonló a dödölléhez, a gánica. A gánica abban különbözik, hogy a tészta pirítása során, hagymát is használunk, így egy kicsit karakteresebb az íze.
A vargánya gombát én nem kóstoltam, de ebédtársam nagyon elégedett volt vele. Nem volt pépesre sütve és valóban vargánya volt.
Összességében kellemes hely és finoman főznek, bár a gyümölcslevesen szerintem még lehet fejleszteni.
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár – érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
Kata mondta
Szia!
Én minden évben visszajárok az Őrségbe és a Berekbe. Amit nagyon ajánlok az a fokhagyma levesük. Isteni…. És a rántott vargánya mellett a Medvetalp (szűzpecsenye barnamártással és rengeteg gombával) is kihagyhatatlan.
A vargányás hajdinalevesüket nagyon nem ajánlom :-P
Egyébként fagyasztott rántott vargányát lehet náluk vásárolni!!!
Gasztrozseni mondta
Kedves Kata,
Köszönöm a tippet!