Én nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosítást. A barack, az alma, a körte nagyon jól passzol a sültekhez. Sőt én gyakran eszek köretként sült gyümölcsöket is. A mostani recept nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, egészséges és nagyon finom.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg csirkemell
- 8-10 szem aszalt sárgabarack
- 15-20 dkg ementáli sajt
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál Provance-i csirke fűszerkeverék
- 1 teáskanál só
Először is készítsük el a fűszerkeveréket, keverjük össze az alábbi fűszereket: 1 kávéskanál kakukkfű, 1 kávéskanál borsikafű, 1 kávéskanál rozmaring, 1 kávéskanál bazsalikom, 1 kávéskanál tárkony. Nem fogjuk mindet felhasználni, ezért ami marad, azt légmentesen zárható dobozban tárolhatjuk.
A csirkemelleket körülbelül 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük. Sózzuk a hússzeletek mindkét oldalát, majd kicsit megklopfoljuk. Ha két réteg folpack közé tesszük a husikat klpofolás közben, nem lesz tele minden apró húsdarabokkal. Ezután megszórjuk mindkét oldalukat a fűszerkeverékkel.
Egy teflon tepsit kikenünk az olívaolajja és belefektetjük a hússzeleteket. 180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt elősütjük a husit, míg minkét fele fehér lesz.
Az aszalt barackokat hosszában kettévágjuk, a hússzeletekre helyezzük a barackokat, beborítjuk a sajttal. A sütőt feltekerjük 220 C fokra, visszarakjuk a húst a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz.
Meg is vagyunk. Mondtam, hogy egyszerű lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Vélemény, hozzászólás?