Ismerhetsz már annyira, hogy nagy palacsintás vagyok. Szeretem ezt az egyszerű ételt, és imádom benne, hogy lehet variálni. Most éppen azt próbáltam ki, hogy milyen a rizslisztből készült palacsinta, ha káposztát teszek a tésztájába. Szerintem ígéretes, próbáld ki Te is!
Nem hagyományos, vékony palacsintákat sütöttem, hanem körülbelül 1 cm vastag 10 cm átmérőjű palacsintákat.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt
- 2 db nagy tojás
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 60 dkg friss káposzta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5-6 tekerés színes bors
- csipetnyi só
A tésztához a tojásokat verd fel, apránként adagold hozzá a lisztet, a sót, a tejet és az ásványvizet. Az egészet botmixerrel keverd csomómentesre.
A tésztát 20 percig pihentesd.
Közben reszeld le a káposztát, és az olívaolajon kezd el megpárolni. Add hozzá a borsot, és két kávéskanál sót. Amíg a tészta pihen, addig a káposzta is meg fog párolódni.
Ha kész a káposzta, miután kicsit kihűlt, keverd a tésztához. Kezdődhet a sütés.
A tésztát a sütés előtt és sütés közben is többször keverd fel.
A palacsintasütőt hevítsd fel, majd vékonyan kend meg olívaolajjal. Picit megint hevítsd fel, majd merj bele fél-fél kis merőkanálnyi tésztát. Én egyszerre kettő darab kisebb palacsintát sütöttem. Nem kell, hogy vékony legyen, hagyd körülbelül 1 cm vastagra.
Süsd meg a palacsinta egyik oldalát 2-3 perc alatt, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd arany barnára.
Ezt addig folytasd, míg tart a tésztából. Fokhagymás tejföllel és sajttal ajánlom.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Hibszky Anna mondta
Köszönöm Dia a káposztás palacsinta receptjét. Még sose készítettem, de most el fogom készíteni. Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Remélem tetszik majd a recept!
Dobosné Szabó Mária mondta
Köszönöm a receptet, nálunk számít az is hogy glutén mentes. Biztosan finom, el fogom készíteni. Üdv. Mária
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Bízom benne, hogy ízleni fog!
Bajnok Béláné mondta
Kedves Dia! Nagyon szépen köszönöm eddigi e-mail-jeidet. Most ez a káposztás palacsinta keltette fel a figyelmemet. Kipróbálom. Szeretettel üdvözöllek: Évi.
Gasztrozseni mondta
Kedves Évi,
Örülök, hogy tetszik a recept. Remélem kipróbálod, és ízleni fog!
Siposné Lipták Mária mondta
Kedves Dia!
Sok receptedet kipróbáltam már, nem volt köztük olyan, ami ne ízlett volna. Holnap beszerzem a rizslisztet, és ki fogom próbálni ezt is.A legutóbbi pogácsádat is már többször megsütöttem, legutóbb csak keksznek nyújtottam ki, és úgy daraboltam fel pizzavágóval kis szögletes kekszekre. Így is nagyon finom omlósan ropogós. További sok sikert a munkádhoz. Szeretettel üdvözöllek: Marika
Gasztrozseni mondta
Kedves Marika,
Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim! remélem ezzel a recepttel is elégedett leszel!
Csávás Irén mondta
Szia Dia!
Hozzád hasonlóan én is imádom a palacsintát,s annak minden változatát!Káposztát én töltelékként használtam,s nem a tésztájába.Így is ki fogom próbálni.Köszi a receptet.Csávás I.
Gasztrozseni mondta
Kedves Irén,
Én is mindig tanulok valamit, a káposztás töltelék például remek ötlet.
majeczki erzsébet mondta
Szia Dia! Nagyon szépen köszönöm szépen a recepteket, de még nem volt időm kipróbálni őket ,de iparkodom.Köszi :Erzsébet
Nagyné Papp Erika mondta
kedves Dia!
Most ugyan nincs itthon káposztám, de ki fogom próbálni. Én egy kis hajdinalisztet is adnék hozzá, mert az is gluténmentes, s az jobban dagad, mint a rizsliszt. Én az ilyen sűrű állagú palacsintát a goffri sütőben szoktam sütni, akkor nem ég meg, s mindkét oldala egyenletesen sül, kevés olaj kell hozzá!
Ez a recept egy jó káposztás lángosra emlékeztet! élesztő nem kell bele?
Biztosan finom fokhagymával, de a mi családunkban a kapros juhtúró is nagyon felkapott!
Köszönöm az ötletet
Nagyné Erika
Gasztrozseni mondta
Kedves Erika,
Hajdinalisztet még nem próbáltam, de szerepel a terveim között. A gofrisütő tényleg remek ötlet. Élesztőt én nem tettem bele, szerintem így is jó az állaga. Köszönöm a kapros juhtúrós ötletet.