A nagy sikerre való tekintettel, itt egy újabb lasagne recept. Bizton állíthatom, hogy bár a férfiak elsöprő többsége nem rajong a spenótért, ebben a változatban, ők is szívesen fogyasztják. Természetesen ennél a receptnél is ügyeltem arra, hogy annak ellenére, hogy tészta, a lehető legkevesebb kalóriát tartalmazza.
Hozzávalók (4 nagy adaghoz):
- 30 dkg csirkemell
- 45 dkg friss spenót vagy fagyasztott
- 1 doboz durum lasagne tészta
- 20 dkg füstölt mozzarella sajt
Hozzávalók a besamel mártáshoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű Graham – liszt
- 5 dl 1,5%-os tej
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A csirkemellet kockázd fel kockacukor méretű kockákra, majd 2 teáskanál olívaolajon pirítsd meg őket.
Közben készítsd el a besamel mártást. A lisztet az olívaolajon pirítsd meg. Akkor jó, ha a liszt kis gombócokká áll össze. Ekkor öntsd fel a tejjel. Egy szűrő segítségével keverd szét a lisztgombócokat, hogy a mártás ne legyen csomós. Add hozzá a sót és a fűszereket. Folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a mártás besűrűsödik.
A besamel mártást vedd ketté, kétharmad egyharmad arányban. A nagyobbik feléhez, keverd hozzá a spenótot és a zúzott fokhagymát. Ha friss spenótot használsz, megmosva és felcsíkozva keverd a besamelhez. Ha mirelit spenótból készíted, akkor a kiolvadt spenótot keverd a besamelhez.
A tésztát nem kell külön megfőznöd.
Egy 20 cm x 30 cm-es tepsit vagy jénait vékonyan kenj ki olívaolajjal. Ezután tegyél bele egy réteg tésztát. Erre jön egy adag spenótos besamel és a csirkemell harmada. Most megint egy adag spenótos besamel jön, és a csirkemell második harmada. Ismét következik egy réteg tészta, amire már a natúr besamel, és a csirkemell harmadik harmada kerül. Fontos, hogy a besamel betakarja a csirkemell darabokat.
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
A tepsit fedd le alufóliával és tedd a lasagnet a sütőbe.
20-30 percig süsd így.
Ha letelt az idő, vedd le az alufóliát.
Már nincs más dolgod, mint ráreszelni a sajtot a lasagne tetejére, és visszatenned a sütőbe még 10 – 15 percre 240 C fokon, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején.
Készen is van!
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Pasztor Katalin mondta
Köszönöm hogy megosztottad ezt a finom receptet,kipróbáltam,és mindenkinek ízlett! További sok sikert,és jó hétvégét kívánok!
Gasztrozseni mondta
Kedves Katalin,
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett.
Németh Józsefné mondta
Végre valaki pontossan leirja a basamel készítést …Köszönöm Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka, Nagyon szívesen!:)
Márti mondta
Szia Dia! Elkészítettem a lasagne-t,nagyon finom lett! Hamarosan kipróbálom a tojásos változatot. Köszönöm
Gasztrozseni mondta
Kedves Márti,
Nagyon örülök, hogy ízlett!