Egy igazi magyaros íz, egy étel, melynek nevét szinte minden országban ismerik, sőt próbálkoznak az elkészítésével is. Bár arról, hogy mi is ez valójában, időnként egészen más fogalmuk van a külföldieknek. Egy biztos a gulyás leves, az gulyásleves, és kis hazánkban készítik a legfinomabban.
Tócsi, tócsni, lapcsánka, lepcsánka
Ki tudja még hányféle néven szokták emlegetni, ezt a reszelt krumpliból készült, nagyon népszerű ételt. Az elkészítési módja is majdnem annyiféle, ahány neve van. Van aki olajban süti, van aki zsírban, van aki tepsiben egészben és van aki tepsiben lepénykékre formázva. Én úgy készítem, hogy ropogós legyen, és ne tocsogjon az olajban.
Cukkini krémleves
A múlt héten nagyon örültem, hogy sikerült kapnom friss zsenge cukkinit, ezért újra ellátogattam a beszerzőhelyre, hátha kapok. És szerencsém volt. Úgyhogy most végre megcsinálhattam, a már rég áhított cukkini krémlevet, hiszen múlt héten a cukkini lepény iránti vágy nagyobb volt, és kiütötte a nyeregből.
Csirkés cézár saláta
Szeretem a salátákat, főleg azokat, amelyekben hús is van, hiszen úgy már nem csak a vitamin és a rost szükségletünk kerül kielégítésre, hanem a fehérje is, és garantáltan jól is lakunk vele. Ezt a salátát nagyon sok változatban elkészítheted, csirkehús helyett használhatsz akár tonhal konzervet is, de tehetsz bele főtt tojást.
Sajtos cukkini lepény
Tegnap végre kaptam friss, zsenge cukkinit. Már nagyon hiányoznak ezek a nyári ízek. Az első gondolatom az volt, hogy cukkini krémlevest készítek belőle, aztán eszembe jutott, hogy egyszer régen már csináltam cukkini lepényt, ami nagyon finom volt. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy felelevenítem az emlékeket, és inkább ezt készítek.
Hamburger Gasztrozseni módra
A gyors éttermi ételek, és köztük a hamburger sem tartozik az egészséges ételek közé, sőt. Általában homályos információink vannak arról, hogy mit is tartalmazhat, de azt tudjuk, hogy rengeteg zsír és só van benne. Viszont, ha elkészíted, a receptem egy meglepően finom és egészséges étel fog eléd tárulni.
Túrós csusza
Ez a közkedvelt étel nálunk szinte heti vendég a konyhában. Finomsága szerintem az egyszerűségében rejlik. Nem csak köretként kiváló, például harcsapaprikás mellé, de önmagában is isteni. Azt tapasztaltam, hogy sok helyen sima túrós tésztát szolgálnak fel csusza gyanánt, ami felháborító. De ez a recept garantáltan a kedvenced lesz.
Sajtos-sonkás töltött roti
A roti egy indiai lepénykenyér, mely teljes kiőrlésű lisztből készül. Mi az indiai szószos ételek mellé köretként szoktuk enni, rizs helyett. Általában mindig többet készítek ilyenkor, hiszen kellemetlen ha a köret elfogy a főétel mellől. Régebben a megmaradó rotikkal nem nagyon tudtunk mit kezdeni, de elpusztítása mostantól biztosan nem okoz gondot.
Legutóbbi hozzászólások