Félreértés ne essék, ez nem a hagyományos pénteki menü nálunk, mindösszesen arról van szó, hogy barátainktól, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy lakóhelyük körül rengeteg vargányagomba terem, kaptunk egy tisztességes adagot, még ősszel.
[Tovább olvasom…]
Gombás pelmenyi
Talán emlékszel, tavaly már bemutattam számodra ezt az orosz tésztafélét. Azóta én már rengetegszer készítettem, de gombával most töltöttem először. Bár én nem szeretem a gombát, párom imádja, így a kedvéért gyakran készítek gombás ételeket. Bizton állíthatom, a gombás pelmenyinek is igen nagy sikere volt, főleg, hogy megbolondítottam egy kis vargánya gombaporral.
[Tovább olvasom…]
Grillezett gomba
Nincs is ennél egyszerűbb grillezni való. Ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni, de mégsem szeretnél sok időt ráfordítani, ez az étel neked való lesz. Bátran ajánlom főételként, de megállja a helyét az előételek között is.
[Tovább olvasom…]
Hekkfilé bakonyi módra
Sokak kedvence ez a hal. Elsősorban a nyári „hekkezés” jut eszébe a többségnek, ha hall róla. Pedig a filéje is kiváló. Én rendszeresen szoktam vásárolni. Sokféleképpen elkészíthető, szinte teljesen szálkamentes, és nem utolsó sorban, árban is nagyon baráti.
[Tovább olvasom…]
Juhtúróval töltött gombafejek
Egy roppant egyszerűen elkészíthető, finom, laktató mégis egészséges étel. Fele annyi kalóriát és tized annyi zsiradékot tartalmaz, mint a juhtúróval töltött gombafejek rántva. A gomba élelmi rostokban gazdag és nagyon egészséges. Próbáld ki, ha egy igazán fenséges, könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz.
Sonkás-gombás rántotta, a reggeli energiabomba
Ahogy azt már korábban is említettem a tartalmas reggeli nagyon fontos. Ne indulj korgó gyomorral dolgozni vagy suliba, hidd el az agyad sem fog megfelelően működni, hiszen mindaddig, míg nem eszel valamit, a gondolatid nagy részét az fogja kitölteni, hogy mikor ehetsz végre. Ilyenkor szokott az történni, hogy már annyira éhes vagy, össze-vissza fogsz enni mindenféle magas szénhidrát tartalmú kalóriabombát.
Sörben pácolt pulykamell, tejszínes gombamártással
A nyári grillezések alkalmával kísérleteztem ki a sörben pácolás receptjét. A hús egészen új zamatot kap a sörös páctól, a zöld fűszerektől és sokkal puhább is lesz. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kalóriát spórolhatunk így, hogy nem olajat használunk páclének.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások