Őszinte leszek, én nem szeretem a gombát. Gyerekkorom óta próbának meggyőzni róla, hogy egyem meg, de még nem érzem magamban az elhatározást arra, hogy megtörjön a jég.
Viszont rajtam kívül mindenki szereti a családban, így szívesen főzök nekik. Például ezt az ételt..
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 10 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1/2 csomag (5 szál) petrezselyem zöldje apróra vágva
- 2 dl tejszín
- 4 dl víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 csipet friss vagy szárított zsálya
- 1 teáskanál friss vagy szárított bazsalikom
- 2 teáskanál kukorica keményítő
A hagymát az olívaolajon párold meg, majd add hozzá a kockacukor méretűre feldarabolt csirkemellet és a kb. fél cm vastagra szeletelt gombát. Sózd, borsozd és fedő alatt párold, amíg a hús is és a gomba is puha lesz.
Amikor mindkettő megpuhult öntsd fel a tejszínnel és a víz felével, add hozzá a többi fűszert, a zöldségeket és forrald össze.
A kukoricakeményítőt keverd el a maradék (2 dl) hideg vízben, majd folyamatos kevergetés mellett adagold a leveshez. Kicsit melegítsd össze, de már ne forrald fel újra, nem tesz jót a keményítőnek.
A petrezselyem levelet vágd apróra, és amikor a levest levetted a tűzről, keverd hozzá. Így az ízanyagok jobban megmaradnak benne.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?