A gyors éttermi ételek, és köztük a hamburger sem tartozik az egészséges ételek közé, sőt. Általában homályos információink vannak arról, hogy mit is tartalmazhat, de azt tudjuk, hogy rengeteg zsír és só van benne. Viszont, ha elkészíted, a receptem egy meglepően finom és egészséges étel fog eléd tárulni.
Hamburgerem különlegessége, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mivel eleve pulykahúsból készül, melynek alacsonyabb a zsírtartalma mint a disznóhúsé és nem olajban van kisütve a húspogácsa, hanem egy nagyon vékonyan kiolajozott serpenyőben.
Természetesen készítheted marhahúsból is, abból is nagyon finom.
Azt, hogy milyen zsemléből készíted a hamburgert Rád bízom, bár én a teljes kiőrlésű lisztből készült zsemléket javaslom.
Hozzávalók a húspogácsához (10 húspogácsa):
- 75 dkg darált pulykahús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 egész tojás
- 2 teáskanál só
- 8-10 tekerés színes bors
- olívaolaj
Ezen kívül ízlés szerint:
- füstölt mozzarella sajt
- paradicsom
- uborka
- hagyma
- saláta
- ketchup
- mustár
Minden reklámot félretéve, én a darált pulykahúst mindig az Aldiban szoktam venni, mert megbízható a minősége és nagyon alacsony a zsírtartalma.
A hagymát pucold meg, mosd meg és vágd apró kockákra. A darált húst keverd össze a tojásokkal, a hagymával és a fűszerekkel. Dolgozd jól össze.
A serpenyőt melegítsd fel, és egy kenőtoll segítségével vékonyan kend ki olívaolajjal. A darált húsos masszából formálj tojás méretű gombócokat, melyeket aztán, lapíts korong formájúra.
Ha a serpenyőd felmelegedett, helyezz bele mérettől függően 2-3 húspogácsát. Közepes hőmérsékleten először fedő alatt süsd 5 percet, majd fordítsd meg, és még 5 percet süsd a másik felét is fedő alatt. Ne lepődj meg, ilyenkor távozik ugyanis a víz, és az a minimális mennyiségű zsír is a húsból. Ha már nem rózsaszín a húspogácsa már csak óvatosan pirítsd meg mindkét oldalát.
Mielőtt a következő adagot a serpenyőbe teszed, újra lehelet vékonyan kend ki olívaolajjal.
Ha az összes húspogácsa kisült, már nincs más dolgod, mint ízlés szerint összeállítani a hamburgert. Minél többféle zöldség és minél több mustár kerül bele annál finomabb. Ja és a sajtról se feledkezz meg.
Nyáron pedig grillrácson elkészítve még finomabb.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
mária mondta
Naaaaaaagyon szuuuuuuper!!!!!!!
Rozi Kissné mondta
Kedves Dia ! elkészítem a recepteket, mi a férjemmel diétás, ételeket eszünk,és örülök minden jó ötletnek ami könnyü és finom .Az aranyos kisbabád okozzon minél több örömet és boldogságot Nektek.Üdvözlettel: Rozi.
:
Gasztrozseni mondta
Kedves Rozi,
Nagyon szépen köszönöm!
Erzsi mondta
Kedves Dia
Nagyon köszönöm a receptet el fogom késziteni.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Bízom benne, hogy ízleni fog.
Reszegi István mondta
Ki fogom próbálni
Gasztrozseni mondta
Kedves István,
Bízom benne, hogy elnyeri tetszésed.
Jánosi Ilona mondta
Nagyon jól néz ki ki fogom próbálni . Sok bodogságot a babához
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Nagyon szépen köszönöm!
Nagy Jánosné (Mócika) mondta
Kedves Dia.
Először is jó egészséget és sok örömet a babának és a családnak.
Épp jókor jött ez a recept(hamburgerpogi!) mert most sütöm a puffancsokat a hamburgerhez.Ugyanis olyan drága lett a félkész hamburger, hogy sajnálok annyi pénzt adni érte, inkább elkészítem itthon.Holnap veszek pulykahúst és majd beszámolok róla, hogy ízlett a családnak.
üdvözöllek:Mócika
Gasztrozseni mondta
Kedves Mócika,
Nagyon szépen köszönöm! Bízom benne, hogy sikered lesz a hamburgerrel.