Bár én nem vagyok híve a rántott ételeknek, a környezetemben élők és nagyon sok embertársam igen. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy ha már ennyire sokan kedvelitek ezeket a rántott dolgokat, megpróbálom a lehető legegészségesebb verzióban elkészíteni, úgy, hogy az íze megmaradjon olyannak, ahogy szeretitek. Próbáljátok csak ki, nem fogjátok megbánni!
Grillezett polip
Életem első gasztronómiai élménye a polippal nagyon meghatározó volt. De negatív értelemben. Még gyerek voltam és vettünk gyorsfagyasztott, előfőzött tengergyümölcse mixet. Úgy készítettük el, ahogy a csomagoláson állt. Kicsit főztük, majd forró olajban megsütöttük. Borzalmasan rágós volt. De azóta megtanultam jól elkészíteni, és imádom.
Egészben sült, citromos, zöldfűszeres pisztráng
Ettél már pisztrángot? Szerintem ez az egyik legfinomabb ragadozó hal. Szivárványos bőrét sok apró pikkely borítja, leginkább a szivárványos pisztrángot lehet boltban kapni. A húsa finom omlós, egyáltalán nem zsíros, és ráadásul a szálkaszegény halak közé tartozik. Füstölt változata mennyei különlegesség.
Mediterrán bulgur
Végre itt a nyár és itt a könnyed zöldséges ételek ideje. A mai vacsi ennek szellemében készült. A bulgur vagy tört búza vagy török rizs (amit még egészben meggőzölnek, kiszárítanak, majd durvára felaprítanak), Törökországban a legjellemzőbb köret. Magyarországon főleg a török éttermekben találkozhatsz vele. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, finom és nagyon egészséges.
Legutóbbi hozzászólások