Szeretem a keleti ételeket, viszont egy – két rossz tapasztalat után úgy döntöttem, hogy a kínai éttermeket és büféket messzire elkerülöm. Az köztudott, és talán már Te is hallottál róla, hogy rengeteg ízfokozót, elsősorban nátrium-glutamátot használnak, mely az arra érzékenyeknél igen erős allergiás reakciót vált ki.
Ha rendszeresen vásárolsz fűszereket, elsősorban fűszer keverékeket, biztosan el szoktad olvasni a csomagolás hátoldalán az összetevőket. Nem? Akkor itt az ideje. A legtöbb fűszerkeverék, grillpác, húspuhító stb., ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz nátrium-glutamátot. Érdemes mindig olyan fűszerkeverékeket választanod, melyek szigorúan csak fűszereket tartalmaznak, sót, nátrium-glutamátot és E-betűs dolgokat nem.
De most vissza a tai földimogyorós csirkéhez. Ezt az ételt nagyon gyorsan elkészítheted. Finom, tápláló és nagyon kellemes az ízvilága. Nagy előnye, hogy idénytől függően bármilyen zöldséggel elkészítheted és nincs benne nátrium-glutamát.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál nem sózott pörkölt földimogyoró (nyersen is veheted és Te is megpiríthatod)
- 1 teáskanál gyömbér por
- 1 teáskanál curry por
- 1 teáskanál római kömény por
- 2 teáskanál só
- 1/2 kávéskanál őrölt színes bors
Első lépésben fűszerezd be a csirkét. A sót, a zúzott fokhagymát és a fűszereket keverd össze egy tálba. A csirkemell filét vág fel körülbelül 3 cm hosszú, és 1 cm vastag csíkokra. A csirkemell csíkokat tedd abba a tálba, amibe a fűszereket tetted és keverd össze alaposan. Minden csirkemell darabot vonjon be a fűszerkeverék. Legalább 20 percig hagyd állni.
A vöröshagymát szeld fel vékony csíkokra. A padlizsánt és a cukkinit darabod fel körülbelül 2 cm-es kockákra.
Az olívaolajat egy wokban, vagy egy nagy serpenyőben melegítsd fel. Add hozzá a vékonyra szelt vöröshagymát, a felkockázott padlizsánt és cukkinit. Szórj rájuk egy teáskanál sót és 1/2 kávéskanál színes őrölt borsot. Közepes hőfokon párold meg a zöldségeket.
Ha már csak a közepe nyers a zöldségeknek, add hozzá a csirkemell csíkokat. Keverd el a húst a zöldségekkel, és lefedve párold körülbelül 5 percig. Ezután vedd le a fedőt és pirítsd addig, míg a hús szép színt kap.
Ekkor add hozzá a földimogyorót. Keverd össze, hogy a mogyoró fel tudjon szívni egy kis nedvességet a zöldségek levéből.
Kész is van az isteni tai földimogyorós csirke.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
ilona mondta
kifogom próbálni nagyonjonak tünik köszönöm ilona
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Örülök, hogy tetszik a recept. Várom a beszámolód, hogy hogy ízlett.