Szereted a Sport szeletet? Mert ha igen, akkor ezt a desszertet nagyon fogod kedvelni. A hűtést leszámítva, merthogy egy parfénak illik kellően hidegnek lennie, villámgyorsan elkészíthető és annak ellenére, hogy hideg desszert, jól esik bármilyen évszakban, kiváltképp egy fűszeres vacsora utolsó akkordjaként.
Az ihletet Ízbolygó Gateau Au Chocolat desszertje adta. Ez egy fantasztikus desszert, amelyet én egy kis rumaromával turbóztam fel. Nem éppen kalóriaszegény, de egészséges életmód mellett, néha egy ilyen finomság is belefér.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
- 50 dkg legalább 65%-os kakaótartalmú étcsokoládé
- 70 dkg tejszín
- 3 evőkanál rumaroma
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
A tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével tedd fel főni.
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát bélelj ki folpackkal, majd tedd a fagyasztóba.
Amikor a tejszín már felmelegedett, de még nem forr tördeld bele az étcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett várd meg, hogy a csoki felolvadjon, majd húzd félre a tűzről. Amikor a csokoládékrém már teljesen kihűlt, add hozzá a rumaromát.
A formát vedd ki a fagyasztóból, öntsd bele a csokoládékrémet, és oszlasd el benne egyenletesen. Mehet is vissza a fagyasztóba.
Javaslom, hogy legalább egy éjszakát töltsön a fagyasztóban a parfé, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor a csokoládé parfét melegvízbe mártott késsel könnyebben lehet szeletelni. Kínálhatsz mellé gyümölcsszószt vagy akár tejszínhabot is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Tóth-Pál Irén mondta
Csokoládé parfé, ez valami mennyei desszert. Elkészítettem a párom nagyon fenségesnek mondta , a névnapjára készítettem el, nagyon örült neki.
Köszönöm a receptet.
Gasztrozseni mondta
Kedves Irén,
Nagyon örülök, hogy ekkora sikered volt a recepttel! Nagyon szívesen!
Németh+Jozsefné mondta
Diácska..Ez a csoki “izé” isteni lehet.de sajna a súlyom és a pénztárcám nemet mond a legnagyobb sajálatomra.Icuka