Íme egy újabb menzás gyöngyszem újratöltve. És mitől jobb az én receptem, mint amit már megszoktál? Lehet, hogy nem jobb, de érdekesebb és ízletesebb. A fűszerek használatával olyan ízeket tudsz kicsalni, még ebből az igazán egyszerű ételből is, hogy meg fogsz lepődni.
A fasírtot mindenki másképpen készíti. Paprikásan, fokhagymásan, egyben sütve, golyó formájúra gyúrva, és még hosszan sorolhatnám. Ennek a fasírtnak a különlegessége az, hogy nincs benn sem kenyér, sem zsemle, sem semmi ehhez hasonló. Ezzel megspórolva egy kis plusz kalóriát.
Hozzávalók a fasírthoz:
- 50 dkg darált csirkemell
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál só
- 2-3 csipet fehérbors
- 2-3 csipet szárított rozmaring
- 2-3 levél friss bazsalikom
- olívaolaj
Hozzávalók a krumplifőzelékhez:
- 60 dkg krumpli
- 2 dl 1,5%-os tej
- 2 teáskanál étkezési (kukorica) keményítő
- 2-3 csipet szárított tárkony
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 4-5 tekerés színes bors
- 2 levél friss bazsalikom
- 2 kávéskanál só
Kezd a fasírttal, hogy míg a sütőben lebzsel, el tudd készíteni a főzeléket.
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A darált húst villával nyomkodd össze. Add hozzá a tojást és a mustárt, majd keverd össze. Ezután mehetnek bele a fűszerek, és az apró kockákra vágott bazsalikom levelek.
Egy őzgerincformát nagyon vékonyan kenj ki olívaolajjal. Nyomkodd bele a húst, majd tedd a sütőbe.
Körülbelül 30-40 perc alatt készre sül.
A krumpli hámozd meg, majd kockázd fel. Tedd egy fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, add hozzá a sót és tedd fel főni. Ha a krumpli már jó, itt az ideje a besűrítésnek. A keményítőt keverd el a tejjel, és öntsd a krumplihoz. Folyamatos keverés mellett, add hozzá az összes fűszert, és hagyd, hogy egyszer felforrjon. Vigyázz ne forrald túl, mert akkor a keményítő hatása elmehet.
Most már nincs más dolgod, mint megvárni, míg megsül a fasírt, majd tálalni.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Annyi főzelékféle van, hogy csak nagyon ritkán készítek krumplifőzeléket. Most megkívántam.
Köszönöm! Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Én is nagyon szeretem a főzelékeket, én hetente többször is készítek.
ilona mondta
nagyon jonak tünnek ki fogom probalni köszönöm a jo recepteket ilona
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Remélem ízleni fog!
Szabados Katalin mondta
tegnap elkészítettem mindkettőt nagyon finom volt.
Gasztrozseni mondta
Kedves Katalin,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Solti Irma mondta
Szia Dia!
Finomnak tűnik ez a főzelék én a sűrítést a krumplival oldom meg. Mikor teljesen megfőtt botmixerrel mixelem, úgy hogy maradjanak benne krumpli darabkák is.