Amikor egy jó pizzára vágyunk, mindenkinek más-más pizza jelenik meg lelki szemei előtt. Ami az egyik legsarkalatosabb pont, az a tészta. Van, akinek a vastag kelt tészta jelenti a tökéletes pizzát, és van akinek a vékony ropogós tészta az eszményi pizza alap. Mi Párommal a vékony ropogós mellett tettük le a voksukat.
Amikor nem itthon készül a pizza, hanem arra vágyunk, hogy csak elénk tegyék az elkészült ételt, gyakran vagyunk bajban, hogy merre is induljunk. Legalábbis eddig így volt. Az Isolabella pizzéria korábban már működött Székesfehérváron és elég nagy múltra tekint vissza. Még mi is voltunk a régi helyen Párommal. Aztán volt egy kis szünet az étterem életében, amikor nem működtek, de nem régiben újra megnyitottak, mi pedig kíváncsian látogattunk el az új helyen megnyílt pizzázóba.
Az első benyomás fontos, és ebben az esetben pozitív volt. Az étterem berendezése modern, színes, olasz tárgyakkal díszítve olyan „pizzázós”. A fogadtatás nagyon kedves volt. Szombat estéhez képest nem voltak sokan, ami betudható a hideg téli estének, illetve annak is, hogy ottlétünk alatt folyamatosan csörgött a telefon és nagyon sok megrendelésük érkezett. Akik nem akartak kimozdulni, inkább házhoz rendelték a pizzát.
Az étlapon természetesen nem csak a pizzák kaptak helyet, hanem tésztákból, hamburgerekből, tortillákból, salátákból és magyaros ételekből is választhat a vendég. Mi most pizzázni indultunk és nem is változtattunk az eredeti tervünkön. Párom erdei vargánya gombás pizzát kért, én pedig tonhalas pizzát kértem pizzaszósz helyett tejfölös alappal. Nagyjából 15-20 percet kellett várnunk és meg is érkeztek a pizzák. Első ránézésre azt hittük, hogy mégsem elég vékony a tésztája, de szerencsére csak a széle volt vastagabb, belül tökéletes volt, a feltét gazdagon volt rajta.
Ami mind a két pizzánál hiányosság volt az a fűszer. A gombás pizzán még úgy-ahogy volt valamennyi, de a tonhalasra sajnos semmi fűszer nem került. Nincsenek különleges elvárásaim, hogy friss fűszer kerüljön a pizzára, a szárított is kiválóan megteszi, de legyen rajta, mert anélkül főleg egy tonhalas pizza, nagyon elveszett. A másik probléma a tonhalassal az volt, hogy a tonhal olajának jelentős részét ráöntötték a pizzára, amitől az a tökéletes hajszálvékony pizza tészta nagyon átnedvesedett. Természetesen a felszolgáló megkérdezte, hogy elégedettek voltunk-e és ezen aggályainkat meg is osztottuk vele, amit ő tolmácsolt a konyha felé.
Párom kért még egy gesztenyepürét. Ahogy említettem korábban nagyon sok a megrendelésük és talán ennek volt köszönhető, hogy arra az egy desszertre még kicsit többet is kellett várnunk, mint a két pizzára. Becsületükre váljon viszont, hogy a gesztenyepürén rendes tejszín volt. Nem növényi, nem tejszínhabspray, hanem igazi tejszín, ami mostanában egyre kevesebb helyen tapasztalható.
Összességében azt gondolom, hogy jó kis hely lesz, ha hajlandóak tenni a fejlődésért. A kiszolgálás minőségéből és a vendégekhez való hozzáállásból azt gondolom, hogy meg fognak tenni mindent azért, hogy mindenki elégedetten távozzon. Mi pedig rövidesen újra ellátogatunk hozzájuk, hogy kiderüljön sikerült-e gyakorlatba ültetniük a véleményeinket.
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár-érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
Tóka Melitta mondta
Kiiváncsi leszek a második véleményre, mivel székesfehérvári vagyok, s tt még nem ettem pizzát… :)