Ismered a hot cross buns-t? Az Angolok húsvéti kicsit édeskés, fűszeres, puha, kelt zsemléje, amit a gyerekek nálunk csak a népszerű gyerekdalból ismertek. Annyira megtetszett nekik, hogy addig rágták a fülemet, amíg elkészítettem. Nagyon jó ötlet volt a részükről, mert tényleg nagyon finom. Én most mazsolás verzióban sütöttem.
Kelt túrós pogácsa
Szeretem a pogácsát. Mondjuk nálunk leginkább “köretként” készül a gulyás leves, a bableves vagy éppen a lencseleves mellé. Ha pogácsára gondolok, a lelki szemeim előtt egy légiesen könnyű, pihe-puha finomság képe jelenik meg. Éppen ezért szeretem ezt a receptet, mert sem a túró sem a vaj nem nehezíti el a tésztát.
Túrós csiga
Nálunk a reggeli nagyon fontos. Mindig úgy indulunk el itthonról, hogy reggeliztünk. Általában valamilyen kenyérfélét, pirítóst eszünk felvágottal, lekvárral esetleg mézzel. Egy héten egyszer kapnak a gyerekek müzlit és általában egyszer sütök valamilyen péksüteményt. Ami lehet kakaós-fahéjas csiga, túrós batyu, édes vagy sós fonott kalács. Amit éppen kíván a család. Most túrós csiga készült.
[Tovább olvasom…]
Kedvenc kenyerünk
Kifli
Nagyon régen sütöttem kiflit vagy kenyeret. Az utóbbi időben idő szűke miatt inkább pékségben/boltban vásároltam meg a kenyérféléket, csak a házi hamburgerhez sütöttem bucikat. Most, hogy igyekszünk nem kimozdulni otthonról leporoltam a régi receptjeimet és úgy döntöttem inkább megsütöm én, amire vágyik a család. Kezdetnek kiflit készítettem. Ez a kifli kívül roppanós, belül puha (másnapra már nem roppanós, viszont még mindig puha). Vacsorára készültek el. Még langyosan csapott le rá a család. Úgy ették, mint akik napok óta nem ettek.
Legutóbbi hozzászólások