A tavaszi Covid beköszönte óta nem kockáztatunk, én sütöm a kenyeret, a kiflit, a zsemlét… Ez kicsit több előregondolkodást igényel, mint korábban, amikor csak bementem a pékségbe vagy a boltba és megvettem, amit éppen a család kívánt. Mindig megkérdezem éppen mit ennének, és aszerint sütök.
Kifli
Nagyon régen sütöttem kiflit vagy kenyeret. Az utóbbi időben idő szűke miatt inkább pékségben/boltban vásároltam meg a kenyérféléket, csak a házi hamburgerhez sütöttem bucikat. Most, hogy igyekszünk nem kimozdulni otthonról leporoltam a régi receptjeimet és úgy döntöttem inkább megsütöm én, amire vágyik a család. Kezdetnek kiflit készítettem. Ez a kifli kívül roppanós, belül puha (másnapra már nem roppanós, viszont még mindig puha). Vacsorára készültek el. Még langyosan csapott le rá a család. Úgy ették, mint akik napok óta nem ettek.
Farsangi fánk
Életem első saját készítésű farsangi fánkjához tuti receptre volt szükségem, ezért megkérdeztem Anyukámat, hogy hogyan készíti, ezen kívül sokat olvasgattam interneten és régi szakácskönyvekben is. A sok-sok információból aztán megalkottam a saját receptem. Kicsit féltem tőle, hogy jól fog-e sikerülni, de utólag bebizonyosodott, hogy a félelmem alaptalan volt.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások