Ha valami, akkor ez biztosan egy megosztó étel. Lehet szeretni, és lehet nem szeretni. Ha kóstoltad már van alapod bírálni, ha nem, akkor pusztán szimpátia alapján, kérlek ne ítéld el, inkább próbáld ki. A here legyen az kakasé vagy pulykáé igazán ízletes, és nagyon sokféleképpen elkészíthető, annak ellenére, hogy legtöbben csak a pörköltet ismerik, készítik.
Beszerezni nem olyan egyszerű, mert viszonylag kevés helyen árulják, de ha szembejön veled érdemes kipróbálnod.
Hozzávalók:
- 50-60 dkg friss pulykahere
- 1 fej egész vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db egész fekete bors
- 1 db babérlevél
- 1/2 dl fehérbor
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
A pulykaherét érdemes előfőznöd a sütés előtt. Mosd meg, és hártyázd le, ha szükséges. Ezután tedd egy fazékba és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzá a sót, a babérlevelet, a megpucolt egész vöröshagymát és fokhagymát, valamint az egész borsokat. Tedd fel főni, de ne forrald. Alacsony hőfokon főzd legalább fél órán át, majd szűrd le.
Egy serpenyőt melegíts fel, és tegyél bele 1 evőkanál olívaolajat. Mehetnek bele a pulykaherék és a fehérbor. Közepes hőfokon párold így. Lefedni nem kell. Amikor a fehérbor elpárolog, megkezdődik a pirítás. Javaslom, hogy a pirítás előtt egy hústűvel kicsit böködd meg a pulykaheréket. A pirítás közben előfordulhat, hogy pattogni fognak, ezért tegyél rájuk fedőt.
Időnként fordítsd meg őket. Amikor mind a két felük szép piros, el is készült. Én pirított hagymás burgonyapürét készítettem mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Katona Katalin mondta
Kipróbáltam és nagyon finom omlós lett az étel , szétolvadt a számban és a burgonyapürével kifejezetten passzolt! Köszönet a receptért!
Üdv,
Kata