Szeretem azokat az ételeket, amelyeket csak össze kell pakolni egy tepsibe és megsütni, mindenféle macera nélkül. Ezek az ételek nagyon jól jönnek rohanós napokon. Mindamellett, hogy az elkészítésük különösen egyszerű, nagyon jól lehet variálni őket. Például ezt az ételt a tavaszi tekercs készítése során megmaradt póréhagyma ihlette.
Hozzávalók:
- 40-50 dkg csirkemell filé
- 10-15 cm-es darab póréhagyma
- 20 dkg reszelt trappista sajt vagy füstölt sajt
- 2 dl kókusztej vagy tejszín
- 0,5 dl fehérbor
- 8-10 tekerés színes bors
- só
- vaj
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A csirkemell filét vágd fel ujjnyi vastag szeletekre, majd klopfold ki őket nagyjából fele vastagságúra. Mind a két felüket enyhén sózd meg. Egy megfelelő méretű tepsit kenj ki vékonyan vajjal, majd helyezd bele a csirkemell szeleteket. Most szórd meg őket a borssal.
A következő lépésben a póréhagymát szeleteld fel 2-3 mm vastag szeletekre, és halmozd a hús tetejére. Most öntsd nyakon a hússzeleteket a fehérborral és a kókusztejjel. A sajtot reszeld le és szórd a tetejére.
Fedd le alufóliával és mehet a sütőbe 30 percre.
A 30 perc leteltével vedd le a tepsiről az alufóliát, kapcsolj grillező fokozatra (ha ilyened nincs, akkor tedd magasabb hőfokra a sütődet) és még nagyjából 10 percig süsd, amíg a sajt szépen elkezd pirulni.
Azon ne lepődj meg, ha keletkezik lé a tepsiben, hiszen a csirkéből és a hagymából is távozik nedvesség.
Köretnek ajánlom mellé a burgonyapürét egy gondolatnyi frissen őrölt szerecsendióval megfűszerezve.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Évi mondta
Marhajó recept! Köszi szépen.