Ez egy nagyon különleges desszert, mert a mák, a narancs és az alma különleges íz kombinációt alkot. Ehhez hasonlót Kecelen a Halászcsárdában kóstoltam, aztán megreformáltam a saját szájízem szerint. A töltelék pedig kap egy kis bátorítást a hozzáadott fehér rum által.
Osztrák almás rétes, avagy a mennyei apfelstrudel
Úgy nőttem fel, hogy családunkban régi hagyománya volt a rétes készítésnek, ami anyáról lányra szállt. Tehát nekem teljesen természetes volt, hogy ami rétes, az leheletvékony tésztájú és bőségesen tartalmaz tölteléket. Aztán később természetesen megismertem a többi rétesfajtát is. A házi rétes mögé második helyre azonban az osztrák almás rétes tornázta fel magát.
Ami nagyon jó benne, hogy a tésztája ennek is nagyon vékony, viszont rengeteg benne a töltelék, ami nem túl édes, és vanília szósszal különösen finom.
[Tovább olvasom…]
Különleges ajándék a csoki szerelmeseinek
Nyakunkon a karácsony és az ajándékvásárlási láz. Minden évben komoly feladat, hogy megtaláljam mindenkinek azt az ajándékot, amivel igazán örömet tudok szerezni számára. Idén úgy döntöttem, hogy nem csak „gyári” ajándékok lesznek a fa alatt, hanem készíteni is fogok ezt-azt.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások