A nagymama lekvárja, a nagymama lekvárja. Leginkább az jellemzi, hogy jó édes, és, hogy mindig is így fogja készíteni, mert így szokta meg és a család is így szereti. De Te miért ne kísérletezhetnél kicsit? Ezt az adag lekvárt, most egy kis rozmaringgal és mentával fűszereztem. Mivel a lekvár alapvetően édes, ezért mindkét fűszernövény kicsit feldobja, miközben igazán friss ízt kölcsönöz neki.
[Tovább olvasom…]
Almalekvár
Életemben először Zselickisfaludon voltam táborban. Itt ettem az addig számomra legkülönlegesebb lekvárt, almalekvárt. Mivel nálunk főleg barack, szilva és ribizli lekvár szokott lenni, számomra az almalekvár teljesen új volt. Annyira ízlett, hogy folyton kérleltem a konyhásokat, hogy én hadd egyek tízóraira és uzsonnára almalekváros kenyeret a májkrémes helyett. Szerencsére megesett rajtam a szívük, és mindig megkaptam a lekváros kenyerem.
[Tovább olvasom…]
Cukormentes sárgabaracklekvár
Ki ne szeretné a sárgabaracklekvárt? A hagyományos, egyszerű lekvárt, amely nem hiányozhat egyetlen otthon polcáról sem. Hiszen eheted kenyérrel, teheted fánkra, tölthetsz vele palacsintát, és még hosszan sorolhatnám mi mindenhez nagyszerű választás. Az elkészítése pedig igazán nem bonyolult, és milyen jól fog majd esni a hideg téli napokon egy kis üdítő nyár.
[Tovább olvasom…]
Rozmaringos sárgabaracklekvár
Ki ne szeretné a sárgabaracklekvárt? A hagyományos, egyszerű lekvárt, amely nem hiányozhat egyetlen otthon polcáról sem. Hiszen eheted kenyérrel, teheted fánkra, tölthetsz vele palacsintát, és még hosszan sorolhatnám mi mindenhez nagyszerű választás. Az elkészítése pedig igazán nem bonyolult, és milyen jól fog majd esni a hideg téli napokon egy kis üdítő nyár.
[Tovább olvasom…]
Csokis meggylekvár
Cukormentes fahéjas-szegfűszeges meggylekvár
Olyan lekvárokat készítek, amelyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, és nem a hagyományos íz világúak. Ez alatt persze nem a különleges gyümölcsöket értem, hanem sokkal inkább az egyes gyümölcsök házasítását és a lekvárok fűszerezését.
[Tovább olvasom…]
Cukormentes eper-cseresznye lekvár, pirított dióval
Olyan lekvárokat készítek, amelyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, és nem a hagyományos íz világúak. Ez alatt persze nem a különleges gyümölcsöket értem, hanem sokkal inkább az egyes gyümölcsök házasítását és a lekvárok fűszerezését.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások