Imádom ezt a csemegét, egyszerű és nagyszerű. Boltban ilyet bizony nem kapsz. Ha én karácsonyi vásárban árulnék mindenféle földi jót, ez biztosan felkerülne a repertoárba. Az egész elkészítési folyamat nem vesz igénybe többet fél óránál, az íz viszont nagyszerű.
Ha már vágysz egy kis nasira, a chipsek helyett inkább olajos magvakat válassz. Nem kell belőle degeszre enned Magad, viszont heti 3-szor 2-3 dkg fogyasztása ajánlott, hiszen olyan esszenciális zsírsavak és ásványi anyagok vannak például a mandulában és a dióban, amire a szervezetednek szüksége van.
Hozzávalók:
- 20 dkg pucolt mandula
- 1 kávéskanál só
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
Egy edényben forralj vizet. Ha már lobog, dobd bele a mandulát és 1 percig forrald. Ezután szűrd le, és távolítsd el a mandula hártyás héját. A forralás miatt nagyon könnyen fog menni.
A megpucolt mandulát tedd egy tepsibe, szórd rá a sót és keverd össze.
Tedd a sütőbe 10 percre. 5 perc után rázogasd meg a tepsit. A tizedik percnél már elkezd barnulni. Ettől kezdve percenként nézz rá.
Ha eléri a karamell színt vedd ki a sütőből és öntsd egy porcelán tányérba. Ez azért fontos, mert a tepsiben még pirulna tovább. A tányér elég nagy legyen ahhoz, hogy a mandula el tudjon terülni benne, mert ekkor még távozik belőle a felesleges víz.
5-10 perc elteltével a mandula ropogóssá, és fogyasztásra alkalmassá válik
El is készült a mennyei csemege.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Ildikó mondta
Köszi szépen ! Kedves Dia én is szeretem a mandulát .Télen többször csinálok . Dok szeretettel üdvözöl Ildikó !
Marika mondta
Kedves Dia ! Köszönöm hogy küldessz jobbnál jobb recepteket. Nekem is van mandulám épp ma piritottam meg.Meg török mogyorót is piritottam
Gasztrozseni mondta
Kedves Marika,
Nagyon szívesen a recepteket! Én is szeretem a török mogyorót és arra is van egy egészen különleges receptem, hamarosan az is felkerül.:)
Tóth Tamás mondta
Tisztelt csemegére vágyó hölgyek és urak!
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy én egy keszthelyi mandulatermesztő, őstermelő vagyok. Amit említett Dia pörkölési receptet én napi szinten alkalmazom. Természetesen üzemi méretben. Tehát ha valakinek nincs ideje, tőlünk vásárolhat blansirozott,pörkölt bio mandulát. 10 dkg. 600 Ft.
tt@tott.hu
Ágnelli Lajosné( Júlia) mondta
Szia!Diá Köszönöm szépen a receptet Mi is nagyon szeretjük a mandulát.
nagypapi mondta
9 év elteltével az árát én már 4 csillagra emelném- sajnos
(egyébként, nálunk is rendszeresen készül, egy hibája van, nehéz abbahagyni… :)
Haaranen Alexandra mondta
Igen sajnos, pont ma vettem és készítettem 20dkg volt 1100 a Tescoban, de mennyei csemege:) annyi szent